Intézeti Éjszaka 2012

Idén másodszor rendeznek Intézeti Éjszakát a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetben.

Minden évben eljön a nap, amikor a szabad bölcsészek elgondolkoznak azon, mit is kezdenek majd az életükkel. Ezt persze nem a romkocsmák félhomályában elmerengve teszik, hanem egy, a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet hallgatói képviselői szervezte rendezvény keretein belül. Az idén második alkalommal megrendezett Intézeti Éjszaka november 30-án segíti őket az orientációban, s teszi mindezt szórakoztató keretek között.

Szekeres Móni, a MMI IK elnöke és az esemény főszervezője elmondta: az Intézeti Éjszaka az esztétika, a kommunikáció és a film szakosok jelenével és jövőjével (mint diplomás, pályakezdő bölcsész) foglalkozik, kötetlen formában, családias hangulatban.

Az esemény délután fél 2-kor indul a Múzeum körút 6-8. szám alatt található főépület 34-es termében egy kerekasztal-beszélgetéssel, melynek résztvevői az MMI igazgatója, György Péter, illetve az intézethez tartozó három tanszék vezetője (esztétika: Bacsó Béla, film: Kovács András Bálint, kommunikáció: Müllner András) lesznek, moderálni pedig a Tanulmányi Bizottság elnöke, Prischetzky Réka fog. A téma olyan, ami az intézet minden hallgatóját érinti: a kormány által kirótt megszorítások tükrében próbálják majd felvázolni, milyen hatásai lesznek az elkövetkező évekre, a jelentkezők számára, emellett az előadáson résztvevő hallgatóknak lehetőségük nyílik feltenni az őket izgató, vagy sokkal inkább aggasztó kérdéseket is, melyekre választ a lehető legbiztosabb forrásoktól kaphatnak.

A nem túl rózsás, ám mindenképp kibeszélendő helyzet megvitatása után sokkal szórakoztatóbb programok következnek. Egyszerre zajlanak majd szakos előadások és alumni beszélgetések. Esztétikán Seregi Tamás, filmen Varró Attila, kommunikáció témakörben pedig Hammer Ferenc előadását hallgathatják meg az érdeklődők, ezzel párhuzamosan pedig a teaháznak kinevezett 39-es teremben a szak korábban végzett, és mára sikeres pályát magukénak tudó alumnik fognak mesélni tapasztalataikról, egyetemi éveikről, és adnak tanácsot a pályájuknak még csak elején járó hallgatóságnak.

Az előadások és alumni beszélgetések után a program a Könyvtár Klubban folytatódik, ahol a három szakhoz kapcsolódó bölcsészkvízt rendeznek a szervezők.

További információ: http://www.facebook.com/events/100831066747655/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]