Nagyszerű sikert ért el az ELTE Cheerleader csapata!

Cheerleaderes lányaink az I. Austrian International Openen értek el harmadik helyezést.

Remek hírről számolhatunk be Olvasóinknak! Az ELTE Cheerleader csapata harmadik helyezést ért el az Ausztriában megrendezett I. Austrian International Openen. Az alábbi helyszíni beszámolót a csapat egyik tagja, Ábel Réka készítette.

„2012. november 24-én, Schewchat Multiversum tornacsarnokában került megrendezésre az I. Austrian International Open. Az impozáns létesítmény gyönyörű volt, ilyet eddig tényleg csak az amerikai filmekben láttunk… A bejárat előtt gyülekeztek a csapatok, mindenki egyenruhában érkezett, még a szurkolók is a csapatuk színeit képviselték.

Az ELTE Cheerleader csapata”Senior All Girl Group Stunt” kategóriában indult el a versenyen. Ez egy 4-5 fős kis csapatot jelent, melynek feladata, hogy egy percen keresztül mutasson be különböző emeléseket. Öt fővel vettünk részt a versenyen:

  • Ábel Réka (Flyer)
  • Halász Zsanett (Base)
  • Kovácsik Rita (Flyer)
  • Szörényi Sára (Spotter)
  • Torba Zita (Base)

A hosszú hónapokon át tartó kemény készülődés meghozta gyümölcsét, és az előkelő, 3. helyet szereztük meg a nívós nemzetközi mezőnyben.

A verseny jó hangulatban telt a magyar delegáció körében, mivel hazánkat nemcsak az ELTE, hanem a Topflyers csapata is képviselte a megmérettetésen. Hamar összebarátkoztunk szlovén vetélytársainkkal is, akikkel olyannyira jóban lettünk, hogy a verseny után még egy kicsit gyakoroltunk is közösen.

Egy akrobatikus elem a sok közülA nagy megmérettetés előtt fél órával kaptunk lehetőséget elpróbálni a gyakorlatunkat a melegítő teremben, ahol mindössze öt perc áll rendelkezésre minden csapat számára. Ezután következett a várakozás a csarnokba vezető folyosón. Minden csapat mellé biztosítani kell egy személyt, aki a csapat testi épségét felügyeli a gyakorlat közben. Ezt a posztot az ELTE hallgatója és egyben a Topflyers versenyzője, Szilágyi Péter töltötte be.

El kell mondanom, hihetetlen élmény végignézni egy ilyen versenyt. A filmekben és a videókon már láttam ilyet, de személyesen még sosem tapasztaltam. Magyarországon még gyermekcipőben jár a cheerleading, és mi csak próbálgatjuk azokat az elemeket, amiket a nemzetközi mezőnyben már évek óta csinálnak. Elképesztő látványt nyújt, ahogy egy flyert feldobnak öt méter magasba, hogy aztán ott egy hátra szaltót csináljon dupla csavarral… Vagy éppen, ahogyan az emelőcsapat kiemeli flyerét, aki egy lábon, a csapat kezében állva álló spárgát mutat be…

Sajnos itthon kevesen tudják megkülönböztetni a Cheerleadinget és a pompon lányokat. A pompon lányok egy táncos koreográfiát mutatnak be pomponokkal a kezükben, szurkolva egy foci-, kosár- vagy amerikai futballcsapatnak. A cheerleaderek napi több órát töltenek el az edzőteremben, emeléseket és dobásokat gyakorolnak, szaltókat ugranak…”

A kettő tehát egészen más kávéház, ahogy mondani szokás.

Reméljük, hogy idővel a szélesebb tömegek előtt is ismerté válik majd ez a nagyszerű és rendkívül nehéz sportág, és idővel talán idehaza is megrendezésre kerülhetnek majd az ausztriaihoz hasonló, telt házas versenyek. Annyi bizonyos, hogy az ELTE Cheerleader csapata mindent megtesz ennek érdekében.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]