Hétvégi kikapcsolódás a Füvészkertben

Szakvezetéssel egybekötött sétát szervez az egyetem botanikus kertjébe az Alumni Központ 2021. június 5-én 14 órától. Ha szeretnél kikapcsolódni és feltöltődni a természetben, itt a helyed!

A program „az Egyetem megnyitja kapuit” sorozat keretében valósul meg, melynek célja az ELTE nagy múltú épületeinek és helyszíneinek bemutatása. A Füvészkert az egyik legrégebbi közép-európai botanikus kert, elődjét még a Nagyszombati Egyetemen hozták létre 1771-ben, hogy segítse az orvos- és gyógyszerészképzést. Az egyetem Budára kerülésekor működését először Budán, majd Pesten folytatta. A ferencesek kolostorkertje, majd a Múzeum körúti helyszín után 1847-ben költözött mai helyére, az Illés utcába.

Területen számos impozáns épület található. Az egyemeletes, kora klasszicista vadászkastély ma az igazgatóságnak, a könyvtárnak és irodáknak ad otthont. Emellett nagyszabású fejlesztések eredményeként a 19. század második felében felépült a Pálmaház, majd pedig az országban egyedülállónak számító Victoria-ház is.

Az Alumni Kártyával rendelkezők számára a szakvezetésen való részvétel ingyenes, belépőjegyüket pedig kedvezményes, 960 Ft-os (nyugdíjasok esetében 720 Ft-os) áron válhatják meg. A másfél órás sétára az alábbi oldalon lehet regisztrálni.

Az érdeklődők online is részesei lehetnek a programnak, az erről készített videó már elérhető az ELTE Alumni Youtube-csatornáján:

A Füvészkert Alapítvány (18187197-1-42) szívesen fogad adományokat, akár a szokásos belépőjegy formájában, hogy tovább folytathassa oktató-ismeretterjesztő tevékenységét, és újabb fejlesztések is megvalósulhassanak – hívták fel a szervezők a figyelmet. A felvételt készíttető ELTE Alumni Alapítvány (18133442-1-41) számára pedig a személyi jövedelemadónk 1%-át ajánlhatjuk fel. A szervezet ennek segítségével többek között az egykori hallgatók, az oktatók és a kutatók közötti kapcsolatok kiépítését, valamint az oktatási, kulturális és sporttevékenységeket támogatja.

Forrás: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]