Most már a Neptunon is tudsz bankkártyával fizetni!

Veled is előfordult már, hogy az utolsó pillanatban vetted észre, hogy fizetendő tételed maradt a Neptunban? Netalántán pont másnap volt a tárgyfelvétel és féltél, hogy tartozással nem tudsz órákat felvenni? Nincs több kifogás a hosszú átutalásos átfutási időkre, végre bankkártyával is tudsz a Neptun felületén fizetni. Emellett több újdonsággal is kedveznek a hallgatóknak, most ezeket mutatjuk be Nektek.

A szemfülesek már észrevehették, hogy több új kényelmi szolgáltatás már ősztől elérhetővé vált, ez pedig amiatt is nagyon jó hír, hogy sokkal egyszerűbben kezelhető és elkerülhetőbb lesz a késedelmi díjak felhalmozása.

Elsőként minden ELTE-s hallgatónál bevezették az automatikus teljesítés funkciót. Ez annyit tesz, hogy – a megfelelő fedezet esetén – a rendszer automatikusan levonja a befizetésre váró összeget. Ebbe nem tartoznak bele késedelmi jellegű díjak, az ösztöndíj-visszafizetések és az önköltség jellegű díjak. Ha felhalmozódtak a befizetendő összegek, akkor a sorrendezés első körben a jogcímekre, azon belül fizetési határidő alapján zajlik.

A visszaigénylések is egyszerűsödtek, hiszen ha felhalmozódott egy összeg a neptunos gyűjtőszámlán, akkor az a rendszeren belül szinte egy gombnyomással elérhető, abban az esetben, ha a hallgatónak nincsen aktív tartozása. A visszautalás indítása a Pénzügyek / Tranzakciós lista menüpontban kezdhető meg, ezután ki kell választani az Egyetem gyűjtőszámláját, majd a Visszautalás gombra kell kattintani. Végül pedig ki kell választani a bankszámlaszámot, ahova a visszautalást kéred.

4_fizetesmod_huA már feljebb is említett bankkártyás funkció októbertől lépett érvénybe. A bankkártyás fizetést a Neptun oldaláról kell elindítani a befizetni kívánt tételek kijelölésével. A „bankkártyás fizetés” gomb megnyomásával a Neptun weboldala az OTP bank SimplePay felületére irányít tovább, ahol a bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül van lehetőség a kártyás fizetésre. Ezután a már megszokott módon fizethetsz, mely megegyezik az ehhez hasonló szolgáltatások fizetési eljárásával. Az egyetem semmilyen költséget nem számít fel, a fizetés teljesen díjmentes.

Reméljük, a Neptun még több korszerű és hallgatóbarát funkcióval bővül a közeljövőben!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]