Eötvös Nap a Természettudományi Karon

2019. május 9-én délelőtt 10 órától került megrendezésre az ELTE idén 70 éves Természettudományi Karának Harmónia termében az Eötvös-napi ünnepség.

A rendezvényt Dr. Sziklai Péter, a Természettudományi Kar megbízott dékánja nyitotta meg, majd Dr. Borhy László rektor úr köszöntője következett. A folytatásban az ELTE professzorai tartottak előadást Eötvös Loránd életéről, munkásságáról, és a tudomány különböző területeivel való kapcsolatáról.

A 12 órakor kezdődő állófogadást követte az ünnepség második fele, mely főként különböző díjak átadásáról szólt. A blokkot Dr. Szalay Péter, az ELTE tudományos rektorhelyettese nyitotta köszöntőjével, majd 3 részletben átadták a TDK, illetve az OTDK ELTE TTK-s résztvevőinek az ezért járó díjakat. A díjak átadását liftbeszédek követték, melyeken a Kar összes szakja képviseltette magát 1-1 kétperces előadásban. Az ünnepség utolsó 1 órájában került sor a TDK-érem, a Juhász-Nagy Pál-díj, a Kiváló Oktató és Hallgató Díj, továbbá a különdíjak átadására.

eo-20190509-ESH_2435

15 órától előadást tartott a Természettudományi Kar díszdoktora, az Edinburgh-i Egyetem professzora, Dr. Charles Withers. 16 órától pedig a Dr. Tóth L. Viktor rendezte Radio Universe című film vetítése következett.

Fotók: Csomos Attila / ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]