Távozott az MTI főszerkesztője

Szerdától nem dolgozik az Magyar Távirati Irodánál Toót-Holló Tamás, az egykori főszerkesztő.

Ózdon született, Debrecenben (KLTE) és Budapesten (ELTE) járt egyetemre. Magyar nyelv és irodalom – összehasonlító irodalomtörténet szakon végzett 1990-ben, később a CEU ösztöndíjasa volt.  Karácsony Benő monográfusaként az irodalomtudomány kandidátusa, Korábbi könyveit Tót H. Zsolt és Toót H. Zsolt szerzői névalakkal is jegyezte. Az MTI volt főszerkesztője, a Hungary Matters és a Külhoni Magyar Sajtószolgálat felelős szerkesztője, a Napút prózarovatának vezetője. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem média és közszolgálati kommunikáció tanulmányok kabinetjének munkatársa.

Toót-Holló Tamás közös megegyezéssel távozott posztjáról. Munkakörét nem töltik be az MTI-nél, a jövőben a távirati irodát csak maga az igazgató, Galambos István felügyeli majd.

A lemondott főszerkesztő 2013-ban az MTI vezérigazgatói székére is pályázott, de helyette a korábban szintén az MTVA-nál dolgozó Gazsó L. Ferencet, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztőjét választotta meg a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma. Toót-Holló a hírügynökségi területért felelő hírigazgató-helyettes, Gazsó a tartalom-előállítás ügyében illetékes vezérigazgató-helyettes volt akkoriban. Nyugdíjazása miatt őt váltotta Galambos István, aki már korábban is volt az MTI vezetője, illetve az MTVA munkatársa.

Forrás: mnoÍrószövetség

Kép: Napút Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]