Hátrányos helyzetű fiatalokat a médiába!

Kapcsolódj be a közvetítésbe! elnevezéssel indult képzési program, amely hat hátrányos helyzetű fiatalnak ad lehetőséget, hogy megismerkedhessenek a média, azon belül pedig a hír világával. Az egy évig tartó ösztöndíjprogram célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a fiataloknak, akiknek családja nem tudná támogatni tanulmányaikat. Emellett a média világának olyan arcaivá válhatnak ezek a fiatalok, akik egyszerre ébresztenek szimpátiát és keltenek megértést a hátrányos helyzetűek iránt.

A Kapcsolódj be a közvetítésbe! képzési programra elsősorban hátrányos helyzetű roma fiatalok pályázhattak, akik legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek, közülük választották ki azt a hat diákot, akik egy évig ösztöndíjasként az MTVA gyakornokai lesznek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által közösen indított programmal kapcsolatban Balog Zoltán elmondta, a tehetséggondozás a kormány fontos célkitűzése; a különböző programokon keresztül nagyon sok fiatalt érnek el a tudomány, a kultúra, a gazdaság területén. A nemzeti tehetségprogramra közel hárommilliárd forintot fordítanak. A tehetséggondozás egy speciális területe a tehetséges, hátrányos helyzetű fiatalok felfedezése, felkarolása és támogatása. A szerencsés hat fiatal az egyéves képzés alatt havi nettó 200 ezer forint ösztöndíjat fog kapni.

A képzés igen sokszínű lesz, a hírírástól és szerkesztéstől kezdve egészen a televíziózás technikai oldaláig minden tudást megkapnak a fiatalok, ami a médiában elengedhetetlen. A hírfőszerkesztőség pedig jó terep erre, mert összefogja a három hírterületet – a hírügynökséget, a rádiós hírterületet és a televíziót – így az ösztöndíjasok mindhárom helyet megismerhetik majd. Az ösztöndíjasok beszédtechnikai képzést is kapnak majd, illetve kamerán innen és túl is kipróbálhatják magukat.

Forrás: edupress.hu

Kép: gorgeousmedianetwork.org

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]