Rekordot állítottak fel a Chaplin-hasonmások

Rekordszámban – 662-en – öltöztek Charlie Chaplinnek a világ egyetlen, a svájci Corsier-sur-Vevey-ben található Chaplin-múzeumának rendezvényén április 16-án, a némafilm-csillag születésének 128. évfordulója alkalmából.

Chaplin rajongótábora a mai napig is jelentős, ennek köszönhető, hogy ekkora tömeg gyűlt össze a svájci Vaud kantonbeli városban, ahol a legendás színész utolsó éveit töltötte.

„Korábban is volt több nagyszabású Chaplin-gyűlés, de a vasárnapi az első, amelyet közjegyző is hitelesített, így ez az első világrekord” – mondta Annick Barbezat-Perrin, a Chaplin’s World múzeum szóvivője.

A résztvevőknek a némafilmestől megszokott öltözetben, fekete öltönyben, fekete cipőben, fehér ingben, keménykalapban és sétapálcával kellett megjelenniük. Jól mutatja a színész töretlen népszerűségét, hogy voltak közöttük francia, német, spanyol és angol ajkúak is – árulta el Barbezat-Perrin.

Az eseménynek otthont adó múzeum a mostani rendezvénytől függetlenül is igen keresett a Chaplin-rajongók körében, hiszen működése első évében mintegy 300ezer látogatót vonzott, körülbelül 80ezerrel többet, mint amire előzetesen számítottak.

 

Szöveg: Gusztafik Dóra

Forrás: index.hu, hu.euronews.com, hirado.hu

Kép forrása: hirado.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]