Ami sokszor a vizsgaidőszaknál is rosszabb: a tárgyfelvétel

Kevesen emlékeznek arra az időszakra, amikor nem a Neptun, hanem az Egységes Tanulmányi Rendszer (ETR) látta el az online tanulmányi ügyintézés funkcióját az ELTE-n, de így látatlanban is többen elcserélnék a régi rendszerre.

Az ETR-től 2012 novemberében búcsúzott el az ELTE, az internetes csekkbefizetésre váltás mellett technikai szempontból azzal indokolták a váltást, hogy az ETR régebbi verziójú és már frissíteni kellene. Az évek alatt ugyanis rengeteg, ELTE-s programozók által elkészített kiegészítés került a kódba, melyeket az új verzióhoz igazítani állítólag drágább lett volna, mint a teljes tanulmányi rendszert lecserélni. A váltás óta a hallgatók és az oktatók is birkóznak az új szoftverrel, talán a legjobban hiányzó rész az e-learning, ahonnan egyszerűen le tudták tölteni a tanagyagot a diákok, míg a Neptun Meet Street sokszor megtréfálja a vizsgaidőszak előtt rohamosan megjelenő letöltőket.

Az idei tárgyfelvételi időszak a szokásosnál is jobban emelte a hallgatók vérnyomását, mivel a szombathelyi egyetem csatlakozása miatt eleve terveztek egy leállással, de emellett is többször volt elérhetetlen a hallgatói belépés. Ráadásul az ÁJK-n bevezették a többi karon már alkalmazott rangsorolt jelentkezést, ami a több mint 1700 nappalis, osztatlan képzésben részt vevő hallgató esetén nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, többen visszasírják a versenyjelentkezést. Vannak, akik akik a mintatanterv szerint haladnak a tanulmányaikkal, mégsem tudtak bekerülni kötelező előadásokra, de a tanulmányaikkal csúszók is úgy érzik, jelentős hátrányban vannak a nem csúszókkal szemben. Mindenki számár elfogadható megoldás valószínű sosem fog születni, de reméljük, minél előbb láthatunk egy működőképes Neptunt, mert minden félévben új billentyűzetet venni senkinek sem öröm.

neptun2

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]