Mundruczó Kornél esélyes a Nemzetközi Operadíjra

Mundruczó Kornél nagy elismerésben részesült, ugyanis az általa rendezett operát, a Makropulosz-ügyet a rangos Nemzetközi Operadíjra jelölték.

A Makropulosz-ügy Leoš Janáček cseh zeneszerző műve, amely Mundruczó Kornél rendezésében az antwerpeni Opera Vlaanderenben került bemutatásra. A darabot a Legjobb Új Produkció kategóriában jelölték a díjra, melyben többek között esélyesek a következő előadások is: Philip Glass Akhnaten című műve Phelim McDermott rendezésében, Sosztakovics Kisvárosi Lady Macbeth című darabja Harry Kupfer rendezésében, Kaija Saariaho L’amour de loin (Szerelem a távolból) című műve Robert Lepage rendezésében.

A Harry Hyman által alapított International Opera Awards, vagyis Nemzetközi Operadíj jelöltjei között először szerepel magyar rendező alkotása. A jelöltek listájának összeállításában a legelismertebb nemzetközi operakritikusok és intendánsok vesznek részt, elnöke pedig John Allison, az Opera Magazine szerkesztője.

A Nemzetközi Operadíj díjátadója 2017. május 7-én a londoni Coliseumban kerül megrendezésre. A Makropulosz-ügy című darab pedig 2018-ban lesz legközelebb látható a brnói Janáček-fesztiválon.

Forrás: librarius.huorigo.hu
Kép: operafesztival.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]