Munkavállalás hamis diplomával

Mi történik vajon, hogyha valaki hamis diplomával vállal munkát? Megmutatjuk, hogy nem érdemes csalni a diplomával! A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondása szerint visszaélés miatt vádat emeltek egy ottani önkormányzati dolgozó ellen, aki több mint tíz éven át hamis diplomával és nyelvvizsgával vállalt munkát.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerint a hamis papírokkal visszaélő férfit jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolják.

A vádlott több mint 15 éve dolgozott a csongrádi polgármesteri hivatalnál, ezt követően 2013-tól a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál, ezen munkakörök betöltéséhez elegendő volt a középfokú végzettség. A férfi magasabb fizetést szeretett volna, ezért 2004 májusában beadott egy budapesti főiskola nevével kiállított diplomát és egy alapfokú angol nyelvvizsga-bizonyítványt. Ám ezek hamis papírok voltak, mert sosem szerzett diplomát, sem pedig nyelvvizsgát. Az okleveleket egy ismeretlen személytől szerezte Budapesten.

A kár mértéke csongrádi önkormányzatnak 8 millió, a Csongrád Megyei Kormányhivatalnak 2,8 millió forint. A csoportvezető ügyész szerint az összeg nem térült meg az eljárás során.

Forrás: Eduline

Kép:leaprate.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]