Elrendelte a nyomozást a rendőrség a LEN-en történtekkel kapcsolatban

A rendőrséghez beérkezett bejelentések alapján indult nyomozás a Lágymányosi Eötvös Napokon történt bántalmazások gyanúja miatt. Az ELTE Online felkereste a BRFK-t, akik részletesen elmondták, milyen bejelentések érkeztek a rendezvény ideje alatt, és ezek közül melyekben indult nyomozás.

A BRFK Tevékenységirányítási Központjába három bejelentés érkezett a Lágymányosi Eötvös Napokkal Kapcsolatban.

Az első bejelentés szerint Május 6-án hajnal négykor a rendezvényen a biztonsági szolgálat munkatársai egy személyt bántalmaztak és a földre löktek. A XI. kerületi Rendőrkapitányság járőrei megkísérelték meghallgatni a sértettet, amely nem járt eredménnyel, ezért a történtek tisztázása érdekében garázdaság vétség gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást, mert 2016. május 9-én a délutáni órákban két magánszemély tett bejelentést a kapitányságon, hogy őket 2016. május 5-ről 6-ra virradó éjszaka a rendezvényen egy ismeretlen személy bántalmazta. Tekintettel arra, hogy a bejelentés tartalma bűncselekmény gyanújára utal, így a kapitányság ezt feljelentésként értékelte és nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Az ügyben egy harmadik társuk is tanúként került kihallgatásra.

A második bejelentés május 7-én éjfélkor érkezett egy IX. kerületi kórház orvosa által, hogy náluk ellátásra megjelent egy férfi, akinek súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülései vannak. A rendőrök kiérkezésekor a sértett már nem tartózkodott a kórházban, ezért intézkedtek a sértett soron kívüli tanúként történő meghallgatásáról. Súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen. A rendőrség információi szerint a sértett fél elkövetőként nem a rendezvény biztonsági szolgálatának egy tagját, hanem egy, a rendezvényen tartózkodó, ott szórakozó személyt nevezett meg.

A harmadik bejelentés szerint, mely május 7-én hajnali egykor érkezett, a Petőfi hídnál egy rendezvényen egy nőt bántalmaztak. A kiérkező rendőrök már csak a bejelentőt találták ott, az általa elmondottakból hivatalból üldözendő bűncselekmény gyanújára utaló adat, információ – a helyszínen – nem jutott a nyomozók tudomására, így eljárás az ügyben nem indult.

Kép: Nagy Ádám Zoltán

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]