Kiderült, miért gyulladt ki a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka

Már biztos, hogy nem emberi mulasztás miatt gyulladt ki tavaly a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka. Az egyetem nyilatkozata szerint a fűtés-vezérlő szekrényben keletkeztek az épületet leromboló lángok.

2015. október 15-én hajnalban tűz ütött ki a Testnevelési Egyetem (TE) Alkotás utcai sportcsarnokában. A tűz következtében az épület életveszélyessé vált, tetőszerkezete beszakadt és egy fala le is omlott. A használhatatlan, veszélyes épületmaradványokat később lebontották.

A tűz keletkezési körülményei ezidáig tisztázatlanok voltak, mostanra viszont a tűzvédelmi jelentés az egyetem birtokába került. A TE szerdán közleményben adta ki: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megállapítása szerint a tűz ” áram gyújtóhatása következtében” keletkezett a fűtési rendszer bekapcsolásakor, és a fűtési-vezérlő rendszerből terjedt szét. A szakértői vélemény tehát kizárta a szándékos gyújtogatás lehetőségét.

A kormány a tűzvészt követően, decemberben egy új kampusz építéséről határozott a Testnevelési Egyetem számára. A munkálatok során, melyek bruttó 36,8 milliárd forintból valósulnak meg, 40 ezer négyzetméter felújítását valósítják meg az Alkotás utcai és a Csörsz utcai területen.

Forrás: MTI
Kép: 24.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]