A KCsSK tűzesetéről röviden

2018. 09. 10-én tűz ütött ki a Dayka Gábor utcai Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumban. Az ELTE létesítményét kiürítették, a tűzoltók a helyszínre érve azonnal megkezdték a munkálatokat.

A hétfői eset a négyszintes kollégium egyik földszinti szobájában vette kezdetét, ahol a tűz terjedni kezdett. Tekintettel arra, hogy mindez veszélyt jelentett az emeleti szakaszra is, a kollégium dolgozói azonnal kiürítették az épületet, ez nagyjából 400 embert érintett.  A tűzoltóság három vízsugárral el is kezdte a lángok megfékezését, párhuzamosan pedig az emeleti egységet is védték további egy vízsugárral. Hőkamerával átvizsgálták a kiürített épületet, további veszélyforrások után kutatva.

ELTE KCSSK

A katasztrófavédelem nyilatkozatából kiderült, hogy sérültek nincsenek. Az este folyamán további tájékoztatás jelent meg az esetről, ez alapján az emeleti szobákba visszatérhettek az ottlakók. Ezen a szakaszon az áramot is visszakapcsolták, a földszintet azonban kiszakaszolták. Az érintettek főleg ismerősöknél, barátoknál töltötték az éjszakát, de voltak, akik éltek a felajánlott lehetőséggel, és a Nagytétényi úti Kollégiumba mentek. Hogy ők mikor térhetnek vissza lakóhelyükre, még kérdéses.

A katasztrófavédelem Facebook-oldalán található videó linkje: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2132329173645363&id=499837143403596.

Források:

https://nepszava.hu/3008030_tuz-utott-ki-egy-kelenfoldi-kollegiumban
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_esemeny_olvas&id=11428
https://24.hu/belfold/2018/09/10/kigyulladt-az-elte-ujbudai-kollegiuma/

Képek forrása:

http://www.kmzu.com/wentworth-fire/smoke/
https://www.elte.hu/kollegiumok/korosi

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]