Campus Mundi – új ösztöndíjak a láthatáron!

Ha érdekel az Erasmus+ és a kedvező egyetemi ösztöndíjak és utazások, akkor itt a te lehetőséged – cikkünkben az ehhez kapcsolódó, Campus Mundi programról olvashattok, amely rövid (2-90 napos) tanulmányi út lehetőségét nyitja meg előttetek. Ezzel egy jó lehetőséget kaphattok külföldi szakmai gyakorlati útra.

Régóta álmodtok az egyetemi évek alatti külföldi utazásról? Szeretnétek kipróbálni az Erasmust? Esetleg külföldi szakmai gyakorlati helyet kerestek? Most itt van kifejezetten nektek egy remek lehetőség, a Campus Mundi.

A program, amelyet a Tempus Közalapítvány koordinál, az Erasmus+ önfinanszírozó státuszú hallgatóinak szól, akik 2-90 napos külföldi tanulmányútra vagy külföldi szakmai gyakorlatra pályázhatnak. A jelentkezők tudományos diákkonferenciákon, intenzív programokon, rövid távú képzéseken (szakmai nyári/téli egyetemeken) vagy közös tanulmányi és kutatási projektben vehetnek részt, valamint lehetőség nyílik szakdolgozat (doktoranduszok esetén a disszertáció) megírásához szükséges tanulmányút megvalósítására, illetve nemzetközi tudományos konferencián való előadás megtartására. Célja, hogy a hallgató a külföldi cégnél, fogadó szervezetnél teljesített szakmai gyakorlata alatt tanulmányaihoz szorosan kötődő szakmai tapasztalatokat, kompetenciákat és készségeket szerezzen, amelyek hazatérését követően előnyt biztosítanak a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. A projekt a nemzetközi hallgatói mobilitás elősegítését, illetve a hazai felsőoktatási intézmények nemzetközivé tételének támogatását szolgálja.

A kétféle pályázatot 2016. április 10-ig kell leadni a scholarship.hu oldalon. A pályázati kiírásokat pedig ITT (tanulmányi út) és ITT (szakmai gyakorlat) éritek el. Sok sikert, legyen a tiétek az utazás!

A beadandó dokumentumok között mindkét pályázat esetén szerepel egy ún. „Szaktanári ajánlás és intézményi jóváhagyás”. Utóbbi részét – a dokumentum 1. és 2. pontjának kitöltését követően – a Rektori Kabinet Nemzetközi Irodája koordinálja. Az ELTE pályázói minden nap 10:00 és 16:00 között, a Szerb utca 21–23. szám alatt, a 138. szobában Seregi Renátánál jelentkezhetnek a jóváhagyásért.

Forrás: www.elte.hu
Kép: Debreceni Egyetem weboldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]