Erasmus + te!

Szeretnél külföldön tanulni? Nem Magyarországon végeznéd a szakmai gyakorlatot? Kéne egy kis távollét az otthoniaktól, hogy megírd a szakdolgozatod? Nos, pont erre való az Erasmus+, azaz a hallgatói mobilitási program, melyre ismét elérkezett a pályázási időszak. Hogy megtudd, hol tudsz jelentkezni, olvass tovább!

Az Erasmus program keretében lehetőségetek nyílik, hogy –az Európai Unión belül- az ELTE partneregyertemein tanuljatok, vagy akár elvégezhetitek a szakmai gyakorlatotokat is. Ez utóbbit meghatározott külföldi egyetemeken, szakmai szervezeteknél vagy non-profit szervezeteknél teljesíthetitek. Ha úgy döntötök, hogy féléváthallgatásra jelentkeztek (azaz egy kinti egyetemen tanulnátok pár hónapig), akkor a külföldi egyetem a saját hallgatóival megegyező státusban fogad titeket, nem kell tandíjat fizetnetek, sőt a kinti vizsgajegyiteket az itthoni tanulmányaitokba –intézeti vagy tanszéki engedéllyel- beleszámítják.

A pályázatokat a kari sajátosságoknak megfelelően legkésőbb március 10-én éjfélig kell leadni a Neptunon. (Neptunon belül az Ügyintézés menüpont alatt található Erasmus felületen.) Ha a kari/intézeti/tanszéki felhívás előírja a pályázat papíron történő beadását is, akkor azt a felhívásban megadott időpontban, a megadott Erasmus-koordinátornak kell leadni. Bővebb információkat ITT, a pályázati felhívást pedig ITT találhatjátok meg.

Forrás: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]