Újra ülést tartott az ELTE HÖK Küldöttgyűlése

Az ELTE HÖK november 26-án, csütörtökön tartotta meg küldöttgyűlését. A kabinet beszámolója mellett sor került a gazdasági és pályázati adminisztrációért felelős referensi tisztségre beérkezett pályázat megszavazására, illetve tárgyalták az ELTE HÖK, valamint a TÓK HÖK alapszabály módosítási javaslatait is.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyűlése a Kabinet tagjainak beszámolóját elfogadta. Kiss Edina ELTE HÖK elnök beszámolójának kiegészítésekor kitért arra, hogy a gólyabálok szervezése sajnos kisebb nehézségekbe ütközött, de minden esetben sikerült működőképes konstrukciót kialakítani, illetve, hogy ismét megrendezésre kerülhet összegyetemi buli, mely utoljára három éve volt. Hoksza Zsolt TTK HÖK elnök a gólyatáborok szervezési nehézségeinek értékelésére kérte Kiss Edinát, aki elmondta, hogy a mostani modell működőképes lehet a jövőben, de fontos időben egyeztetni, mik a pontos elvárásaink.

A beszámolók kiegészítése során felmerült, hogy az átsorolásra vonatkozó azon rendelkezés, miszerint két félév alatt összesen 27 kreditet kell teljesítenie a hallgatóknak ahhoz, hogy ne kerüljenek át önköltséges képzésre, legkorábban a következő tanévtől lesz releváns.

A Küldöttgyűlés több személyi kérdést is tárgyalt ezen az ülésen, így megválasztásra került gazdasági és pályázati adminisztrációért felelős referensi tisztségre Kőszegi Tamás, az ELTE HÖK Ellenőrző Bizottságába pedig Borbényi Teodóra. A Fellebbviteli testületbe jelölésre került Dr. Cseszregi Tamás, Csordás Péter, Horváth Balázs, és Zaránd Péter.

Az EHÖK alapszabályának módosításai egyhangúan elfogadásra kerültek, valamint határoztak a TÓK HÖK alapszabályának, illetve a Külügyi, a Sajtó és Kommunikációs, a Tanárképzési, és a Tanulmányi Bizottság ügyrendjének elfogadásáról is.

Kép: Hajdu Tamara

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]