Nem kell etikai kódex!

A Történelemtanárok Egylete szerint nincs szükség etikai kódexre (amely minden állami és önkormányzati intézményben dolgozó tanárra érvényes), illegitimnek tartják a Nemzeti Pedagógus Kar által készített tervezetet.

A Történelemtanárok 25. Országos Konferenciája október 4-én fogadott el egy erre vonatkozó állásfoglalást, illetve az etikai kódexen kívül döntést hozott a Pedagógus Önértékelési Csoportok (PÖCS) működtetéséről is, valamint megtévesztőnek és kínosnak minősítette a betűszó rövidítést.

Továbbá a szervezetben nem is önértékelésről van szó, hanem központi előírások alapján történő, több körben megvalósítandó ellenőrzésről. Az elvárások szakmailag vitathatók, ezek együttes teljesítése irreális, mert tarthatatlan helyzetbe hozhatja az autonóm, önálló pedagógusokat.

Az egylet kifogásolta az állami atlaszt is: a tankönyvválasztásra mért újabb csapásként értékelte, hogy a 2015/2016-os tanévre több iskola a megrendelt történelematlasz helyett az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által készített “szakmailag kifogásolható” új állami atlaszt kapta.

Forrás: www.edupress.hu

Kép: lakihegyradio.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]