Ezekre a dátumokra figyelj a félévben

A hosszú nyár után eljött az az időszak, amikor újra tele a naptárunk és a fejünk azokkal a dolgokkal, amiket befizetni, tenni, megnézni, elintézni kell. Hogy egy kicsit könnyebben átlássunk az őszi félévet, összeszedtük a fontosabb dátumokat és határidőket. Érdemes lesz előre feljegyezni őket – akár akkor, amikor az órarendünket visszük be a naptárunkba -, hogy még véletlenül se csússzunk le valamiről.

Még a félév első hetén kezdjük el megszokni a rendszeres sportolást, hogy a novemberi fagyokban ne okozzon gondot elindulni edzésre. Az ELTE Sport7 tökéletes (és ingyenes) lehetőség erre.

Tárgyakat csak szeptember 11. 16 óráig adhatunk le és vehetünk fel egy-egy laza kattintással – utána már a tanulmányi előadók előtt lévő sorok és a gyűjtőszámlás befizetés lesz a büntetésünk.

A szemeszter második hetén már több dologra oda kell figyelnünk az órák mellett: ezen a héten indulnak az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ nyelvi kurzusai, ezek befizetési határideje szeptember 20. A nyelvtanfolyamokra a Neptunban lehet jelentkezni, további információk az ITK honlapján.

Nem csak a bölcsészeknek éri meg kilátogatni a szeptember 15-i könyvtári napra a Trefort-kertbe, tavaly ugyanis 13 könyvtárba lehetett beiratkozni – általában kedvezményesen, esetleg valamilyen ajándékért cserébe. Sőt, valószínűleg idén is hozzájuthatunk pár standnál már leselejtezett könyvekhez ingyen vagy pár száz forintért.

Ha igényelnétek a Diákhitel 1-et vagy 2-t, akkor azt szeptember 15-ig meg kell tennetek ahhoz, hogy október 15-re megkaphassátok.

A diákigazolványokon az előző tanévi matrica október 31-ig érvényes, de október 26-tól 30-ig tart az őszi szünet, ezért érdemes több mint egy héttel a határidő lejárta előtt érvényesíteni az igazolványokat.

Az utolsó tanítási nap december 11., a vizsgaidőszak kezdete 14. – karácsony előtt még pont le lehet tudni egy-két vizsgát, hogy egy kicsit nyugodtabban vágjunk neki az új évnek.

Forrás: btk.elte.hu

Kép: stylemagazin.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]