Az ELTE ismét a világ legjobbjai között

Egy újabb felsőoktatási ranglistán foglalhat el előkelő helyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, ez pedig a University Ranking by Academic Performance rangsora. A legjobb 800 közé öt magyar egyetem került be, de a kétezres listán már 11 hazai felsőoktatási intézmény szerepel. A hat fő indikátor alapján készített rangsor élén a Harvard áll. Az összesített rangsorban a második helyen a Torontói Egyetem, a harmadik helyen az Oxford áll, negyedik lett a Johns Hopkins University és ötödik a Cambridge.

A magyar intézmények közül a legjobb eredményt az ELTE szerezte meg, 513. lett. A Debreceni Egyetem 522. lett, ezzel megelőzve a Semmelweis Egyetemet, ami az 591. helyezést érte el a rangsorban. A Szegedi Tudományegyetem a 648., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a 782. helyet szerezte meg.

A kétezres listán szerepel még a Pécsi Tudományegyetem (877.), a Pannon Egyetem (1322.), a Szent István Egyetem (1496.), a Közép-európai Egyetem (CEU) az 1630., a Budapesti Corvinus Egyetem az 1727., a Miskolci Egyetem pedig az 1982. helyen végzett. A teljes listát ezen a linken érhetitek el.

A rangsort a 2013-ban publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2011 és 2013 között született cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység, mint például konferencia-előadások, illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állítják össze.

Forrás:
eduline.hu
www.urapcenter.org

Kép:
harvad.edu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]