Mentorhálózattal segíti a kormány a munkakereső fiatalokat

Július 16-án az Európai Unió illetékes tárcavezetői az ifjúsági munkanélküliséget illetően tanácskoztak Luxemburgban. Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszámolt arról, hogy idén Magyarországon mentorhálózattal bővül az ifjúsági garancia program. A projekt személyre szabott szolgáltatást nyújthat a fiataloknak.

A tanácskozást követően Czibere az MTI-nek telefonon elmondta, hogy az ülésen az ifjúsági munkanélküliség és az uniós ifjúsági garanciaprogram kérdésében osztották meg egymással tapasztalataikat az uniós tárcavezetők. Arról tanácskoztak, hogyan lehet elérni ezekkel a programokkal a fiatalokat, segíteni őket, illetve ösztönözni a munkáltatókat. A számokat tekintve a fiatalkori munkavállalás hazánkban javul: a 25 év alatti fiatalok foglalkoztatása Magyarországon a 2011-es 18 százalékról 23,5 százalékra emelkedett, a fiatalkori munkanélküliség pedig a 2012-es 28 százalékos szintről ezzel párhuzamosan 20 százalékra, az uniós átlag alá csökkent. A javulás útján maradva, idén mentorhálózattal bővül az ifjúsági garancia program – tette hozzá Czibere.
Az ifjúsági garancia program a kormány idén indított kezdeményezése, melynek célja a 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságának segítése. A projekt először az ország hat konvergencia-régiójában indult, de később a közép-magyarországi térségben állást kereső fiatalok is jelentkezhetnek. Az ifjúsági garancia programról bővebben itt olvashattok.

forrás: http://www.edupress.hu/hirek index.php?pid=egycikk&HirID=33548

kép: http://michellengome.com/wp-content/uploads/2014/05/mentor-1.jpg

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]