Kik szerezhetnek diplomát nyelvvizsga nélkül?

Meddig tart a 2011-ben meghirdetett nyelvvizsga-amnesztia, és mi a feltétele annak, hogy megkapjátok a diplomát? Ezekről a kérdésekről olvashattok.

Azon hallgatók számára, akik 2013-ban vagy korábban államvizsgáztak, de nem tudták, vagy nem tudják az abszolválást követő három évben bemutatni a nyelvvizsga-bizonyítványukat, az adott egyetem vagy főiskola által szervezett belső vizsgával válthatják ki azt, amennyiben ezt az intézmény jóváhagyta.

2011 óta élhetnek a hallgatók a nyelvvizsga amnesztia lehetőségével a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, az Edutus Főiskolán, a Dunaújvárosi Főiskolán, az Eötvös József Főiskolán, az Eszterházy Károly Főiskolán, a Károly Róbert Főiskolán, a Kecskeméti Főiskolán, a Kodolányi János Főiskolán, a Nyíregyházi Főiskolán, a Szolnoki Főiskolán, valamint a Zsigmond Király Főiskolán.

Azonban azokra a hallgatókra, akik mesterképzésben diplomáznak, illetve azokra, akiknek a diploma megszerzéséhez szakmai nyelvvizsgát kell tenniük, ezekben az intézményekben sem élhetnek a lehetőséggel.

Azok a hallgatók is mentesülnek a nyelvvizsga követelmények teljesítése alól, akik a tanulmányaiknak első évfolyamon történő megkezdésének évében legalább a negyvenedik életévüket betöltik. Ez a rendelkezés azoknál alkalmazható utoljára, akik a 2015/2016. tanévben tesznek záróvizsgát. Azok is mentesülnek, akik 2003 szeptemberében (illetve azt megelőzően) létesítettek hallgatói jogviszonyt és a képzési idő alatt betöltik 40. életévüket. Azonban azok a hallgatók, akiknek tanulmányi ideje hosszabb, mint az előírt képzési idő, és 40. életévüket már a képzési időn túl töltik be, nem mentesülnek a nyelvvizsga követelmény alól.

(Forrás: eduline.hu)
(Kép: couchsurfing.blog.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]