Pályaalkalmassági és szóbeli felvétei vizsgaidőpontok az ELTE-n

A felsőoktatási törvény módosításával az osztatlan képzésre jelentkezőknek is kötelezővé vált a szóbeli alkalmassági vizsga. Ennek apropóján összegyűjtöttük nektek a legfontosabb időpontokat az ELTE-n.

Az osztatlan tanári képzésre jelentkező diákoknak 2015. május 26. és július 3. között kell részt venniük a pályaalkalmassági vizsgán, melynek díja 4000 Ft, melyet csekken kell majd befizetni. A vizsga időpontjáról és a vizsgadíj befizetéséről levélben kapnak majd részletes tájékoztatást a jelentkezők.

Fontos információ, hogy amennyiben valaki több olyan képzést is megjelölt, ahol kötelező az alkalmassági vizsga, csupán a sorrendben az első helyen megjelölt intézményben kell vizsgáznia.

További információt az ELTE Tanárképző Központ oldalán találhattok.

A mesterképzésre jelentkező hallgatóknak, minden karon más-más időpontra tűzték ki a szóbeli felvételi időpontját. Az ÁJK-n, TÓK-on és TTK-n elég széles időintervallumot adtak meg: április 24. és július 10. között fog sor kerülni a felvételi elbeszélgetésekre. A BTK-n a szóbelik június 18. és 26. között, míg az írásbeli vizsgák május 25. és 29. között lesznek, a PPK tanári mester szakokon június 1. és július 1. között, a TáTK-n pedig május 26. és június 5. között fognak zajlani a felvételik.

Konkrét időpontokat szakonként lebontva a felvi.hu oldalán találtok.

(Az eduline.hu nyomán)

(Kép: raiuniversity.edu)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]