Az Erasmus+ és a Sixt Magyarország

Március 4-ig pályázhattok az Erasmus+ programra, melynek keretében a Sixt autókölcsönző is fogad pályakezdőket, így a projektben résztvevő munkatársak saját nyelvükön üdvözölhetik a külföldi ügyfelek egy részét.

Ajánljuk mindazoknak, akik nyáron külföldön szeretnék megszerezni első munkatapasztalataikat. Az Európai Unió célja, hogy a gyakorlat elvégzésével együtt megismerkedjetek más kultúrákkal, továbbá lehetőségetek nyílik kipróbálni a közösség országai közötti mobilitást is. A cserediákok kiutazhatnak az Európai Unió országaiba, és onnan is érkezhetnek hozzánk szakmai gyakorlatra.

Korábban is működött ez az EU-s kezdeményezés, Leonardo program néven, így rengeteg külföldi diák érkezett Magyarországra, közülük sokan a turizmus területén helyezkedtek el. A Sixt autókölcsönző évente 6-8 diáknak tud gyakorlati helyet biztosítani.

Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezető igazgatója elmondása szerint, a cég nemzetközi ügyfelei is elégedettek voltak, mivel a call centerükben saját anyanyelvükön beszélhettek az alkalmazott gyakornokokkal. 2013-ban német és francia diákokat is alkalmaztak. A projekt azóta összeolvadt az Erasmus+ tervezettel, a vállalkozás továbbra is szívesen fogad külföldi fiatalokat, akik a szakmai gyakorlatukat Magyarországon töltik. 2015-ben két új német diákot fogadnak, akikből a jövőben akár hivatalos munkatárs is válhat.

Pályakezdők és cégek jelentkezését is várják! Fantasztikus lehetőség a programban résztvevő vállalatoknak is, legyen szó tapasztalatcseréről vagy szimplán látókör-bővítésről. Hasznos lehet tehát mindenkinek, aki szakmáján belül szeretne megismerkedni új technikákkal, amelyekre hazai keretek között nincs lehetősége.

A pályakezdők ellátását és más kiadásaikat, továbbá a fogyatékkal élő résztvevők esetén speciális támogatását is biztosítja a program.

További információk:

Tóth Nagy Péter
GBR Consulting Kft.
+36 30 283 1727
tothnagypeter@gbr.hu