Aki mer, az kollégista lesz

Ha ELTE-s hallgató vagy és szeretnél kollégiumi férőhelyhez jutni, most akár egy héten belül felvételt nyerhetsz! Ehhez csupán a kollégiumi jelentkezésedet kell leadnod.

Azért ehhez az ELTE-s jogviszony és a pontok sem ártanak. A hatásvadász cím azoknak szól, akik már felhagytak a reménnyel, hogy valaha felvételt nyerhetnek. A férőhelyek megüresedése és azok várólistáról való feltöltése egy olyan állandó körforgást jelent, mint amelyet a vadonban is megfigyelhetünk, amikor az idős kafferbivaly legyengülten adja át helyét az ifjaknak, testét az éhező ragadozóknak, akik majd egyszer szintén megöregszenek, hogy aztán a keselyűk nyammogják el őket, és ezen kiöregedett keselyűk aztán egyszer majd összerogynak, hogy más állatoknak okozzanak gasztronómiai élményeket. Tehát várólistára bármikor és teljesen nyugodtan jelentkezzetek!

Ebben az időszakban különösen sok hely üresedik meg, amelyeket azokkal a jelentkezőkkel töltenek fel, akik eddig a várólista képzeletbeli padjait koptatták. Ennek az az oka, hogy az őszi szemeszter végével számos öreg kollégista fejezi be tanulmányait, öregedik meg, adja át helyét az újaknak… viszont sportol, úgyhogy nem eszi meg semmi.

Hogy miért jó kollégistának lenni? Azért, mert ebben a gyönyörű fővárosban élhetsz a lehető legolcsóbb lakhatási költségek mellett. A lakóközösség az év bizonyos szakaszaiban, lényegében a gólyatábort idézi, állandó közösségi programokkal, jó tanulási és sportolási lehetőségek mellett. Lakhatsz szaktársakkal vagy megismerheted a legkülönbözőbb szakok hallgatóit szerte az országból!

A kollégiumi díjak az alábbiak szerint alakulnak az ELTE kollégiumaiban:

ADK – 12 320 Ft/hó

DUK – 10 320 Ft/hó

KUK – 10 320 Ft/hó

KCSSK – 15 320 Ft/hó

NUK – 9320 Ft/hó

NFK – 12 320 Ft/hó

VUK – 9320 Ft/hó

Az ELTE kollégiumairól itt olvashattok bővebb információkat!

Jelentkezni a tanulmányi rendszerben az Ügyintézés fül alatt található kollégiumi jelentkezésnél tudtok. Figyeljetek arra, hogy jelentkezési időszaknál a várólistás időszak legyen kiválasztva. A várólistás felvételi ügyrendjét itt találjátok, ha pedig elakadtatok volna a kitöltésnél, írjatok a jelentkezes(kukac)kolhok.elte.hu címre.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]