Felsős kollégiumi jelentkezés

2016. március 31-én, nyolc órakor megindult a jelentkezés az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ tagkollégiumaiba, ahová 2016. április 17-ig adhatjátok le a kérelmeiteket. A feltételi kérelmet kizárólag elektronikus úton, a Neptunon keresztül tudjátok elküldeni, a Kollégiumi jelentkezés fülön a 2016/17-es felsőbb éves kollégiumi felvételi ciklusban. Bővebb információval a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat – jelentkezes@kolhok.elte.hu, illetve az adott kollégium diákbizottságának elnöke szolgál.

Rengeteg pro és kontra érvet lehetne felsorolni, hogy miért jó vagy éppen miért nem jó kollégiumban lakni. Abban az esetben, ha könnyen barátkozó típus vagy, szeretsz társaságban, csoportban élni, akkor a kollégium számodra ideális hely, hiszen itt mindig találsz valakit, akivel beszélgetni lehet. Ha viszont inkább az introvertáltak táborát erősíted, a kollégiumba való költözés remek alkalmat kínál a fejlődésre, valamint a komfortzónádból való kimozdulásra. Ha már eldöntötted, hogy te bizony kollégiumban fogsz lakni, előbb vagy utóbb tudatosítod, hogy a neheze még hátravan.

Miután megnyitottad a Neptunban a Kollégiumi jelentkezés fülecskét, először a szimpatikus kollégiumokat tudod kiválasztani. Érdemes többet bejelölni, első lépésben jól teszed, ha érdeklődsz, illetve utánanézel a tagkollégiumoknak, hiszen egy kicsit mindegyik más. Mérvadó lehet a kollégium elhelyezkedése, a szobák felosztása, az esetleges programok, a havi térítési díjak, stb.

Térítési díjak:

  • Ajtósi Dürer Tagkollégium: 12 320 Ft,
  • Damjanich utca Tagkollégium: 10 320 Ft,
  • Kerekes Kollégium: 10 320 Ft,
  • Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégium: 15 320 Ft,
  • Nagytétényi úti Tagkollégium: 9 320 Ft,
  • Nándorfejérvári úti Tagkollégium: 12 320 Ft,
  • Vezér úti Tagkollégium: 9 320 Ft,
  • Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium, Bibó István Szakkollégium, Eötvös József Collegium, Illyés Sándor Szakkollégium: 12 320 Ft.

Az érvényes jelentkezéshez elmaradhatatlan, hogy a digitális úton csatolt igazolások olvashatóak és hitelesek legyenek. A kérelmek elbírálása az ELTE KolHÖK által meghatározott, az OHÜB által jóváhagyott pontrendszer által történik. A felvételi ügyrend a KolHÖK oldalán, a dokumentumok között olvasható, ill. letölthető. Az esetleges elutasító döntés ellen a Hallgatói Jogorvoslati Bizottságához lehet fellebbezni. A fellebbezés pontos módjáról a Kollégiumi Felvételi Bizottság az elutasító határozatban részletesen tájékoztatja az érintetteket.

Azoknak a felsőéves pályázóknak, akik jelen félévben az alapképzésben végeznek, és mesterképzésben folytatják tanulmányaikat, jelentkezésüket az elsős (MA/MSc) felvételi eljárásban kell leadniuk.

Minden egyéb adat, pontosítás és dokumentum megtalálható a kolhok.elte.hu oldalán.

Forrás: kolhok.elte.hu
Kép: ejf.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]