Járványhelyzet és tanévkezdés az ELTE-n

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület augusztus 30-án tette közzé legújabb tájékoztatóját a 2021/22-es tanévre vonatkozó, vírushelyzettel kapcsolatos teendőkről és feladatokról.

A legfontosabb rendelkezés, hogy az ELTE a tanévet jelenléti oktatással kezdi, és a kurzusok ettől eltérő formájának (tehát az online vagy hibrid oktatás bevezetésének) engedélyezése a kari dékán által kiadott eljárásrend szerint történik majd.

Koronavírus tájékoztató (frissítés: 08.30.)

A járványhelyzetre való tekintettel azonban a közösségi helyiségekben (különösen a tantermekben, ügyfélfogadási helyiségekben, folyosókon) megmarad a kötelező maszkhasználat, ami alól csak az előadást/szemináriumot/gyakorlati órát tartó oktató képez kivételt. Az alapvető egészségügyi szabályok betartása a járványhelyzet alakulásától függetlenül mindenki számára kötelező, és az egyetem épületeit, egyéb létesítményeit csak egészséges, a koronavírusos megbetegedés tüneteit egyáltalán nem mutató személyek látogathatják.

Fontos, hogy a beoltottság hiánya senkit sem mentesít a tanórák látogatása, valamint az egyéb kötelezettségek teljesítése alól. Így ezzel az indokkal nem igazolható sem távollét, sem hiányzás, és más feladatok elmulasztásáért sem jár felmentés. A jogszabályi előírások miatt viszont a zenés-táncos rendezvényeken vagy egyéb, zárt térben szervezett eseményen csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személy vehet részt. Nem számít ilyen rendezvénynek a tanórán kívül szervezett olyan program, amely az egyetemi tanulmányok elsajátítását, illetve az egyetemi életbe való beilleszkedést segíti elő (és nem zenés-táncos esemény).

A hallgatói ügyintézés személyes jelenléttel is lehetséges lesz, de az elektronikus ügyintézés is fennmarad. Az olyan egyetemi szolgáltatások, mint a könyvtárak vagy a sportpályák, a szokásos rend szerint lesznek elérhetőek. A testületi ülések viszont továbbra is lebonyolíthatók online, főként akkor, ha a résztvevők fizikailag egymástól távoli egyetemi telephelyen működnek.

Kellemes tanévet kívánunk mindenkinek, és vigyázzunk egymásra továbbra is!

Forrás: elte.hu

A JOKT teljes tájékoztatója itt található.

Képek forrása: elte.hu, Index

  

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]