Megújulva vár az Egyetemi Könyvtár

Első heti akciókkal és új szolgáltatásokkal nyit a könyvtár január 5-én.

Több, mint hat hónapos, felújítás miatti kihagyás után, mától újra minden érdeklődőt szívesen fogad az Egyetemi Könyvtár.

A felső szinten lévő olvasóterek helyett, szabadpolcos (azaz szabadon hozzáférhető) rendszer lett telepítve, viszont az alsó szinten létesült két olvasóterem is. Nagy könnyebbség, hogy mostantól elektronikus úton előre lefoglalható egy könyv, így csak be kell menni érte, ha igényelted előtte. Ellenben, a Nagy Olvasóterem továbbra is zárva tart és a XVIII. századi könyvek és a folyóiratok összessége is csak korlátozottan hozzáférhető.

Nyitva tartás az első héten reggel 9-től este 8 óráig és mivel a szombat munkanap lesz, akkor is. Érdemes a beiratkozást erre az időszakra rakni, mivel ekkor (az első héten) minden beiratkozó fél évig érvényes ingyenes olvasójegyet kap. Ha pedig nem ELTE-s vagy és a felújítás ideje alatt járt le az olvasójegyed, az meghosszabbításra kerül július 31-ig, ingyenesen.

Hogy megtudjuk, milyen is lett az új könyvtár, a hét második felében ellátogatunk oda és a hét végére be is mutatjuk nektek!

 

Forrás : Az Egyetemi Könyvtár honlapja

Fotó: konyvtar.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]