Úgy tűnik, mégsem a pénz a legfontosabb

A munkahelyek megbízhatósága és stabilitása a legfontosabb szempont a magyar alkalmazottak számára az álláskeresés során – derül ki a Decoding Global Talent kutatás magyar partnere, a Profession.hu online álláskereső portál eredményeiből.

A biztonság 9,59 pontot kapott, és ezzel első helyet ért el azon a tízes skálán, amelyben a 5144 megkérdezett ember a munkahely megítélése során szóba jövő szempontokat értékelte. A magyar munkavállalók preferenciái leginkább az ukránokéhoz hasonlítanak, de a megbízhatóság egyik környező államban sem annyira fontos szempont, mint itthon.

A válaszadók számára második legfontosabb az elvégzett munkáért kapott megfelelő elismerés, és csak ezt követi harmadikként a vonzó fix fizetés. A pozitív visszajelzés szinte minden környező országban első helyet ért el, de általánosságban is stabilan az első három legfontosabb elvárás között végzett.

A román és a szlovák dolgozóknak a munka elismerésén kívül nagyon fontos a tanulási és fejlődési lehetőség, amit a magyar válaszadók nem soroltak az első 10 legfontosabb szempont közé. Az osztrák és a cseh válaszadók leginkább érdekes munkakörre vágynak, ami a magyarok számára csak a kilencedik legfontosabb tényező volt. A kutatás a különböző kompenzációk fontosságát vizsgálva megállapította, hogy a magyar válaszadók a vonzó fizetést tartják a legfontosabbnak, ezt követi a fizetett szabadnapok mennyisége, majd pedig a különféle biztosítási csomagok – legutolsó helyen pedig a vállalati autó szerepel a listán.

Forrás: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]