A Karácsony Hősei voltunk!

Idén is rengeteg gyermek számára tette szebbé az ünnepet a 2011 óta minden évben megszervezett Mikulás csomaggyűjtés.

Befejeződött a Mikulás csomaggyűjtő akció, melynek során immár az ELTE hallgatói mellett a Semmelweis Egyetem hallgatói is segítettek a rászoruló gyermekek számára szebbé tenni a közelgő ünnepeket.

Kiss Edinát, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnökét kérdeztem arról, idén hogyan zajlott az adománygyűjtés. Elmondása szerint minden a tervek szerint haladt, a karok és a kollégiumok is nagyon együttműködőek és segítőkészek voltak, amit ezúton is szeretne megköszönni nekik. Végül a leadási határidőt is ki kellett tolni, mert a hallgatók jelezték, hogy még hoznának adományt. Ebben az évben is sikerült 600-700 csomagot összegyűjteni, de reméljük jövőre még több gyűlik majd össze.

Az idei év egyik újítása volt, hogy már nem csak az ELTE gyűjtötte a csomagokat, hanem a SE HÖK is csatlakozott a kezdeményezéshez. Náluk ez volt az első ilyen akció, és jövőre is szeretnék folytatni a projektet, illetve további cél, hogy a kört újabb felsőoktatási intézményekkel bővítsék.

Az előző évekhez hasonlóan a csomagok egy részét a Cseppkő Gyermekotthon kis lakói kapták, de idén a Kontúr Közhasznú Egyesület megkeresésére, másoknak is jutott belőlük. Edina így mesélt a csomagok átadásáról:” December 5-én volt a gyermekotthonban az ünnepség, ahova ellátogatott a Mikulás és ő adta át nekik az ajándékokat. Nagy volt az öröm, hiszen személyesen találkozhatott minden gyerek a Mikulással. Az ünnepségen nagyon sokan mondtak verset és énekeltek a Mikulásnak, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki hozzájárult valamivel az ünnepi műsorhoz. Szeretném ezúton is tolmácsolni mind a hallgatók, mind az Egyetem munkatársai felé az intézmény háláját a gyűjtésért. A gyermekotthon lakói mellett ebben az évben a Kontúr Közhasznú Egyesülettel közösen a Hős utcai gyerekeknek is tudtunk adni a csomagokból. Ezt a kezdeményezést is szeretnénk a jövőben folytatni és amennyiben lehetőség lesz rá, további támogatandó intézményekkel bővíteni, hogy jövőre újra mi lehessünk a Karácsony Hősei!”

Mindenkinek köszönjük, hogy részt vett a gyűjtésben!

Kép: www.facebook.com/CseppkoGyermekotthon

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]