Erasmus Kiegészítő Támogatás

Az idei, vagyis a 2014/15-ös tanítási év Erasmus Kiegészítő Támogatásának kiírására is sor került, amely pályázat legfontosabb adatait és magát a kiírást itt lejjebb találhatjátok meg.

Egyetemi ösztöndíjaink sorában az egyik leghíresebb, legtöbbeket érdekelt az Erasmus ösztöndíj, amellyel idegen országok kiváló egyetemeinek szerteágazó listája várja a szorgalmas és lelkes hallgatókat részképzésekre és szakmai gyakorlatokra.

Az ELTE Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottsága az említett ösztöndíj kiegészítő támogatását is meghirdette, amelyet az EHÖK oldalán található felhívás formájában olvashattok el.

A pályázatot 2014. szeptember 20. és október 3. között azon hallgatók nyújthatják be, akik az idei tanév bármely félévére vonatkozóan ERASMUS státuszt töltenek be. Ennek elvégzésére a Neptun rendszerében van lehetőség a megfelelő kérvény leadásával, amelyet később a meghirdető Ösztöndíjbizottság bírál majd el. Az adott kérvényben szerepelnie kell önkormányzati igazolásotoknak, szüleitek vagyonigazolásának és egyéb egyéni irataitoknak. Az ehhez kapcsolódó pontrendszert szintén a részletes kiírásnál találhatjátok meg.

Az is számít természetesen, hogy melyik országba utaztok és ha már ennek reménye felmerül, elmondhatjuk: kötelezettségeitek is lesznek. Eszerint minden hallgatónak el kell végeznie félévenként egy minimum kreditszámot, amelyet a szakfelelősök határoznak meg. Emellett a vendégül látó egyetemről való hazatérés után 2 héten belül a szubjektív és objektív élményeitekről beszámolót kell készítenetek, amelyet az Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottságnál kell leadnotok, s később utóbbi szerv közzé is teszi élményeiteket az interneten.

Sok szerencsét a pályázáshoz, utazzatok és lássatok világot!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]