Tanuljatok külföldön!

Külföldi ösztöndíj programokból sosincs hiány. Itt van néhány új lehetőség!

A Balassi Intézet az új tanévben is pályázatot hirdet támogatott külföldi részképzésre, rövid és hosszú tanulmányútra, illetve nyári egyetemi képzésre. Az általában öt és tíz hónapos ösztöndíjakkal a főiskolai és egyetemi hallgatók nyelvi és kulturális tanulmányait kívánják támogatni. Így elsősorban az arab, mongol, kínai, vietnami, orosz, szlovák, lengyel, horvát, cseh, litván, lett, észt nyelvet tanuló hallgatók vehetnek részt a részképzéseken, de Jordániába, Kínába, Albániába és Romániába is várják az ösztöndíjasokat.

Jelentkezni 2015. március 2-ig lehet. További részleteket ITT találtok!

Ezen kívül Japánban is eltölthettek egy félévet az ELTE és a japán Meiji Egyetem kétoldalú megállapodása alapján. A szerencsés pályázó japán nyelvtudás nélkül, a szigetországi partneregyetem bizonyos karain angol nyelven folytathat tanulmányokat. Az ösztöndíjat elnyerő hallgató részképzésen vehet részt, vagyis a külföldi egyetem saját hallgatóival megegyező státuszban fogadja, a kinti tanulmányok pedig itthon elismertethetők. A fogadó egyetem az ösztöndíjas félévre elengedi a tandíjat, de az ösztöndíj egyéb anyagi támogatással nem jár.

Jelentkezni 2014. szeptember 22. éjfélig lehet. A pályázathoz szükséges tájékoztatókat ITT, további információkat pedig ITT találtok!

Forrás: elte.hu és eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]