Gólyakalauz: ezek a legfontosabb dátumok

A középiskola után talán meglepetésként érheti a gólyákat, hogy a határidők nem csak iránymutatásként funkcionálnak az egyetemen. Ebben a cikkben összegyűjtöttük nektek a tárgyfelvételi és a tandíjbefizetési határidőket, érdemes felírni őket.

Tárgyfelvétel

Értelemszerűen ez az az időszak, amikor felvehetitek a következő félévre a tárgyaitokat. Ez általában a szorgalmi időszak első hetéig tart, így egy előadás után még dönthettek úgy, hogy mégsem veszitek fel idén az adott kurzust.

Előzetes jelentkezés a BGGyK-n, a BTK-n, az IK-n, a PPK-n, a TÓK-on és a TTK-n van, ezeknél a karoknál már május végén elkezdődött, és aug. 29. 16:00-ig tart.

Rangsorolásos jelentkezés mindenhol van, ahol előzetes is, plusz a TáTK-n is, ezek egységesen aug. 28. 20:00-tól szept. 4. 16:00-ig tartanak.

A rangsorolásos tárgy- és kurzusfelvétel lényege, hogy a kurzusokra bekerülés független a jelentkezés idejétől, aki korábban jelentkezik, az nem tudja kiszorítani a később jelentkezőket. Minden kurzusfelvételhez egy rang (Rangsorpontszám 1) és egy mázli (Rangsorpontszám 2) nevű számot rendelünk (utóbbit egyenlő rangok esetére), melyek alapján rendezzük a jelentkezéseket. Íly módon a kurzusokon túljelentkezés jöhet létre, a vágás során az alábbi szempontrendszer alapján jelentkezések törlődnek. A vágást követően mindig versenyjelentkezés van a maradék helyek feltöltésére. (forrás: Quaestura)

Versenyjelentkezés minden karon van, az ÁJK-n kizárólag így lehet tárgyakat felvenni. Ilyenkor a kurzusok megmaradt szabad helyeire lehet „versenyezve” jelentkezni. A jogi karon külön lehet jelentkezni a kötelező és a létszámkorlátos kurzusokra (alternatív, fakultatív, vizsgakurzus), előbbi aug. 27. 19:00-kor, utóbbi aug. 28. 19:00-kor kezdődik, és szept. 12. 16:00-ig tartanak. A többi karon a versenyjelentkezés szept. 5-én kezdődik (BTK, IK, TTK, PPK 08:00; BGGyK, TÓK 15:00; TáTK 14:00), és szept. 12. 16:00-ig tart.

Tandíjfizetés

A tandíj befizetéséről sem érdemes lekésni, célszerű pár nappal előbb befizetni, hogy biztosan időben megérkezzen. A határidő mindenhol október 15., karonként azonban eltérő lehet a befizetés módja. Általános információkat ITT találtok!

A karok saját tájékoztatói pedig alább érhetők el:

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]