Pont Ott Partik

Eljött a felvételizők várva várt napja, július 24-e, amikor hivatalossá válnak a főiskolák és egyetemek idei ponthatárai. Más szóval vége az izgulásnak, 2 nap múlva mind a 106 157 jelentkező megtudja sorsát a további tanulmányaikat tekintve. A nagy pillanat örömére még buli is szerveződött Pont Ott Parti névvel, ahol is közösen számolhatnak vissza este 8 előtt a sorstársak.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a két nap múlva esedékes buli habár tavaly elmaradt, idén terv szerint újra megrendezésre kerül, méghozzá ez alkalommal a híres Semmelweis Egyetem lesz a házigazda. Az orvosisok életében ritka a bulizás, ezért kivételesen jó alkalom lehet ez nekik is az őszi félév előtti feltöltődésre, s a gólyák támogatására. Az est főpontja a ponthatárok kihirdetése 8 órakor, ám az izgalommal teli pillanat előtt és után is számos program felel a jó hangulatért. Fellépnek Dumaszínházas előadók – Janklovics Péter és Hajdú Balázs -, a zenét kedvelők a Colorstar, a Gypo Circus vagy a Junkies koncertjein vigadhatnak, emellett pedig különféle sportokat próbálhattok ki, nyereményjátékon vehettek részt, és érdekes előadásokat hallgathattok meg.

Idén ismét nem csak a fővárosban ünnepelhetnek közösen a felvételizők. Ez remek hír lehet a vidékieknek, hiszen sokan nem tudnak felutazni Budapestre csak ezért az eseményért, de ugyanúgy részesei az izgalmaknak. A hivatalos ponthatárokat várók hada most Pécsett, Szolnokon és Debrecenben is összegyűlik.

Pécsett nem meglepően a PTE szervezi a rendezvényt, amely keretein belül az egyetem rektora és EHÖK elnöke is beszédet tart, illetve az este folyamán tájékoztató mappákat is osztanak, így az ide felvételizők sok fontos információt megtudhatnak már az évkezdés előtt. Az egyetem népszerűsítése mellett természetesen más programok is lesznek: interaktív játékok, ajándéksorsolás, valamint fellép DJ Venom és az Ivan & The Parazol. A ponthatárok kihirdetése után, este 11-től vár mindenkit az afterparty.

Szolnokon a POP-ot a Szolnoki Főiskola szervezi az ottani fiatalok örömére, ahol pedig DJ Bárány Attila fogja a lelkesen izgulókat táncra perdíteni.

Debrecenben a ma kezdődő Campus Fesztiválon izgulhatnak a leendő gólyák, akik egy óriáskivetítőn figyelhetik a pontszámokat. A Debreceni Egyetem hallgatóitól pedig hasznos információkat szerezhetnek, de ha van kedvük még orvosi talárban is fotózkodhatnak. A ponthatárok kihirdetése után több koncerten is lesz lehetőség ünnepelni a fesztiválon, csütörtök este lép fel a Punnany Massif, a Carbonfools, a Heaven Street Seven, az Ocho Macho, a Kiscsillag, a Budapest Bár és Julia Carpenter is. További infókat itt találtok.

Igen eseménydús és izgalommal teli este lesz tehát, így akiknek aktuális a dolog és megteheti, hogy részt vesznek, azoknak jó bulit! Akik szeretik a POP-ot, mindenképpen ott a helyük! 🙂

A teljes programot a felvi.hu/pop2014 oldalon találjátok.

Helyszín: 1123 Budapest, Csörsz utca 2-4., Dr. Koltai Jenő Sportcentrum,
7621 Pécs, Széchenyi tér,
5000 Szolnok, Tiszaliget sétány, Liget Termálstrand és Élményfürdő

Időpont: 2014. július 24. 15-22 óráig

Facebook: Szolnokon, PécsettBudapesten

 

Írta: Solymosi Emőke és Grósz Renáta

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]