Tusványoson az ELTE!

A július 22-27. között megrendezendő 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretén belül kerül megrendezésre az I. Tusványosi Finálé (TuFi), melyen az ELTE-BEAC által rendezett KEK legjobb futsalcsapatai is részt vesznek.

Az egyetemisták részére szervezett nemzetközi viadal, a Kárpát –medencei magyarság nyolc kiemelkedő csapatát méretteti meg a fesztivál keretein belül. A kiemelkedő erdélyi egyetemi központok (Kolozsvár, Marosvásárhely), valamint a székelyföldi városok (Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda) képviselői mellett olyan neves egyetemek is részt vesznek, mint a budapesti ELTE, illetve a Debreceni Egyetem.

„Az I. Tusványosi Finálét szűkebb berkekben bajnokok randevújának is nevezzük, ugyanis a résztvevő nyolc egyetemista gárda egytől-egyig magas színvonalat képvisel, amelyek közül már szinte mindegyik nyert valamilyen bajnokságot. A nívós foci mellett természetesen cél a jó hangulat és a határon inneni és túli egyetemisták közelebb hozása egymáshoz. Szeretnénk, ha határokon átívelő barátságok szövődnének.” – mondta a bajnokság főszervezője, Ilyés Szabolcs.

A bajnokság fővédnöki szerepét Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egyetlen élő tagja vállalta el. A foci és jó hangulat mellett a szervezők egy jótékony akcióval is előrukkoltak. A bajnokságon résztvevő csapatok, illetve a TuFi Szervezőcsapat adományaiból összegyűjtött focilabdák különböző csángó falvak iskoláiban fognak gyerekek százainak örömöt okozni.

A bajnokság időpontja július 25-26. és helyszíne a tusnádfürdői Székely Fogadó mögötti minifocipálya. További részletek pedig a BEAC TuFi2014 Facebook oldalon találhatóak.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]