Idén újra Pont Ott Parti!

Július 24-én derülnek ki a felvételi ponthatárok az egyetemek, főiskolák szakjain, összesen 106 157-en izgulhatnak aznap este. Nem kell azonban egyedül várni a nyolc óra nulla nullát, bár tavaly elmaradt, idén újra lesz Pont Ott Parti!

A tervek szerint minden évben más-más egyetemekkel, főiskolákkal közösen tartják meg a rendezvényt, idén a Semmelweis Egyetemre esett a választás.

Bár a lényeg pontban 8-kor derül ki, előtte és utána is számos programmal készültek a szervezők: sportprogramokon, nyereményjátékokon kívül a leendő hallgatókat érdeklő témákban is szerveznek beszélgetéseket, fórumokat, emellett koncertek és Dumaszínházas előadások is lesznek.

Az Educatio idén egy új, hagyományteremtőnek szánt kezdeményezéssel is készül: meghirdették a POP-dal versenyt, ahol a rendezvény „indulóját” kell megírniuk a pályázóknak, erre amatőr zenekarok és előadók jelentkezhetnek. A nyertes pedig a dalával fel is léphet a Pont Ott Partin.

A programokat három részre bontották a szervezők. A Felvi Fórumon előadásokat hallgathatsz meg a hallgatói léttel kapcsolatban. Megtudhatod, hogy milyen nyelvet érdemes tanulni, mennyibe kerül ma hallgatónak lenni, és hogy mennyit fogsz keresni miután lediplomáztál. Emellett a fórumon gyakorlatiasabb dolgokról is szó lesz, így tanulási, jegyzetelési praktikákkal is megismerkedhetünk.

A Pont Jó Programokon mindent megtudhattok a felvételiről, felvételi jelentkezésről, a Felsőoktatási Börze keretében megismerkedhettek néhány egyetemmel és főiskolával. A Bomba sátornál pedig leendő évfolyamtársaiddal ismerkedhetsz, miután a hoszteszektől kapott, ruhára ragasztható matricára felírtad a leendő intézmény és kar betűkódját. Kipróbálhatjátok az Educatio Nonprofit Kft. gigantikus társasjátékát, a Diplomás Útkeresőt is. A hatalmas játéktéren a játékosok lépkednek mezőről-mezőre, megismerkedve a hallgatói lét fontosabb állomásaival, egészen a diplomáig.

Az igazán nagy programok nevükhöz hűen a Nagyszínpadon lesznek, itt nyitják meg 15 órakor a Pont Ott Partit, majd 15.15-kor bemutatkozik a POP-DAL 2014 pályázat nyertes zenekara, és első alkalommal csendül fel a rendezvény hivatalos indulója, a POP-DAL. A Dumaszínházat Hajdú Balázs és Janklovics Péter képviseli, napközben Gypo Circus és ColorStar koncert, 8-kor Ponthatárok Show, utána pedig Junkies-koncerten lehet örömködni, vagy kicsit szomorkodni, ha idén nem az jött össze, amire számítottunk. Túlságosan azonban azt sem érdemes: egyrészt már mindenképp elindultatok az értelmiségi lét felé, másrészt a saját példámat tudom felhozni: a legjobb dolog volt az életpályám és a későbbi karrierem szempontjából, hogy első alkalommal nem vettek fel oda, ahova szerettem volna. Bár coelhósan hangzik, tényleg csak rajtad múlik, mit hozol ki a helyzetből, amibe július 24-én, 20.00-kor kerülsz. Még ha az esetleg nem is úgy alakul, ahogy eltervezted.

A teljes programot a felvi.hu/pop2014 oldalon találjátok.

Helyszín: 1123 Budapest, Csörsz utca 2-4., Dr. Koltai Jenő Sportcentrum

Időpont: 2014. július 24. 15-22 óráig

Facebook

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]