125 éve a Trefort utcában az ország első gyakorlóiskolája

Idén ünnepli a jelenlegi épületében eltöltött 125. évét a Trefort Ágoston Gyakorlóiskola. Október 4-én és 5-én ünnepségsorozattal készülnek az évfordulóra.

A Trefort Ágoston Gyakorlóiskola jogelődjét 1872-ben alapítottak, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy létrehozzanak egy olyan közoktatási intézményt, amely kifejezetten a leendő középiskolai tanárok felkészítésére szolgál.

125 éve költözött be a máig működő Trefort utcai épületbe az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola. A jeles évforduló előtt két napig tartó ünnepségsorozattal tisztelegnek a szervezők. Csütörtökön épülettörténeti kiállítás nyílik, melynek témája a korai iskolatörténet és bemutatják az iskola közel egy méteres makettjét is. Kihirdetik az évforduló tiszteletére meghirdetett fotópályázat eredményeit, valamint kiállítják a díjnyertes alkotásokat. Pénteken Miénk a Trefort utca címmel színpadi diákprodukciókat mutatnak be az utcában, valamint megrendezik a Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet! elnevezésű könyvvásárt és a Trefort Használtcikk Börzét is. Az idén különlegesnek ígérkezik a szokásos verébavatás, este pedig Öregdiák talákozó lesz.

A rendezvény támogatói: az ELTE mint az iskola fenntartója, az oktatásért felelős államtitkárság és Józsefváros önkormányzata.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]