Kalina Gergely harmadszor is EHÖK elnök

A küldöttgyűlés eddigi legnagyobb arányú támogatásával kezdi meg harmadik EHÖK elnöki ciklusát Kalina Gergely.

Szeptember 19-én öt órakor kezdődött meg Hallgatói Önkormányzat tisztújító küldöttgyűlése. Mint azt már korábban megírtuk, a határidőig egy program érkezett, méghozzá Kalina Gergely jelenlegi EHÖK elnöké, aki az elmúlt – felsőoktatási szempontból az utóbbi évtizedek legviharosabb és legbizonytalanabb – éveiről programjában így nyilatkozott: “A közös nehézségek és a  konstruktív,  koncepciózus munka egyre inkább kiteljesíti a Hallgatói Önkormányzat belső összhangját, az ezen nyugvó  építkezés egyre gyakrabban hozott érdemi sikereket”.

Kalina Gergely második elnöki ciklusa október 6-án ér véget, a 2012-es, harmadik év motivációjáról az elnöki és kabinetprogramban így fogalmaz: “Az Intézményfejlesztési Tervben rögzített vállalások, a Nemzeti Felsőoktatás Rendszere támasztotta kihívások, valamint a részönkormányzati, jelölésekben is megmutatkozó bizalom és támogatás megerősítette, legitimálta azon szándékomat, hogy újra, utolsó alkalommal megpályázzam az EHÖK elnöki tisztségét.”

A Küldöttgyűlésen elnöki bevezetőjében elmondta, hogy az előző két programmal ellentétben, a 2012-es már nem az álmodozásról és a lehetőségekről szól, nem arról, hogy a hallgatók milyen felsőoktatást szeretnénk, hanem arról, hogy hogyan lehet a lehető legjobban alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Kalina Gergely elmondta, hogy a juttatási-, és képzési rendszer teljes átvizsgálása, a Hallgatói Követelményrendszer átírásának segítése, és a Neptun zökkenőmentes bevezetésében való aktív részvétel is szerepel a jövő feladatai között.

Az elnökválasztás levezető elnöke Dr. Cseszregi Tamás Oktatási Igazgató úr volt.  A jelölthöz és csapatához több kérdés is érkezett, de az elnökjelölt személyéről a küldöttgyűlés tagjai vitát nem kezdeményeztek. A Küldöttgyűlés 81%-os támogatottsággal újabb egy évre EHÖK elnöknek választotta Kalina Gergelyt és kabinetjét. Az elnök elmondta, hogy egyszer sem választották meg ilyen nagy aránnyal, majd hozzátette: „a nagyobb támogatás nagyobb felelősséget is jelent.”

[keretes] Több alelnöki poszton is személyi változás történt: Halmi Eszter (ÁJK) tanulmányi alelnököt Mészáros Ádám (TÁTK) váltja, Pauer Eszter (IK, TTK), szociális alelnök utódja Szabó Eszter (TÓK),Szabó Judit (ÁJK) külügyi alelnök Ávéd Krisztinának (TÁTK) adta át a helyét, a közkapcsolati alelnök személyében Csörgics Mátyás (TTK) helyét  Zaránd Péter (ÁJK) vette át. A leköszönő gazdasági alelnök, Gavallér György (IK) utódja Kovács Zoltán (BTK) lesz október 7-től.

Felkért tisztségviselők: sportügyi referens Répási Károly(PPK), esélyegyenlőségi referens Bakos Andrea (BGGyK), tudományos referens Cserép Máté (IK), rendezvényekhez kapcsolódó teendők ellátása Belső Ádám (TTK), határon túli magyarok ügyei Sőtér Dávid (BTK). A doktori és könyvtári ügyekért felelős megbízott Nemes László (BTK), az ELTE Online főszerkesztője Romlaki Dorka Alíz (BTK).

A Kabinet vezetésével Baczkó Norbertet (ÁJK) bízta meg Kalina Gergely.  [/keretes]

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]