Vérbőség

Folyjon a vér patakokban… persze csak szabályozott keretek között.

Vége a vizsgaidőszaknak, ám aki arra számít, hogy ezzel a vérengzésnek is vége, az nagyon téved. Most van igazán szükség kipihent hallgatókra, mivel újabb állomásához érkezett a VI. Országos Felsőoktatási Véradóverseny. A maratoni véradás 2011. október 1. – 2012. május 14 között zajlik, a különböző helyszíneken.

A versenyt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezi, céljuk, hogy minél több fiatal felismerje a véradás fontosságát és egyúttal csatlakozzon a rendszeres véradók táborához. Az ELTE a 10.000 feletti hallgatószámmal rendelkező kategóriában indult, egyelőre csak a 6. helyen áll,ezen mindenképpen változtatni kell… A februári időponton kívül még májusban is sor került egy véradási kampányra, az eredményhirdetés pedig június 14-én, a Véradók Világnapján lesz.

Szóval, ELTE polgárok, ragadjátok meg a legfontosabb irataitokat és irány a Lágymányosi Campusz földszinti aulája! Tavaly nálunk folyt a legtöbb vér, maradjon meg ez hagyománynak.  Plusz motivációként a facebook oldalon regisztrálók között kisorsolnak egy csilivili szuperbiciklit. Ráadásul, miután levették a véred, krémlevessel és búzasörrel kedveskednek mindenkinek.

Persze erre a versenyre fokozottan igaz, hogy nem a győzelem, hanem a részvét a fontos, de azért reméljük, hogy az ELTE az idén is elviszi a legvéresebb egyetem címet.

Akinek vérezni támadt kedve, az megteheti február 13-15 között a Lágymányosi Campusz földszinti aulájánál felállított véradó bázison 10 és 17 óra között, vagy február 29-én a Nagytétényi Kollégiumban 16-tól 21-ig.

Mészáros Krisztina
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]