Ne csak kutass, mutass! – Jelentkezz előadónak az V. „Változó világ, változó társadalom” Konferenciára!

Kifejezetten hallgatói, alap- vagy mesterszakos, illetve osztatlan képzésen résztvevők előadását várja az V. „Változó világ, változó társadalom” Konferencia. A következő cikkben bemutatjuk azokat az ösztöndíj-lehetőségeket, felvételi folyamatokat és egyéb lehetőségeket, amelynek megpályázásakor egy ehhez hasonló konferencián való előadás komoly pontokat ér, valamint megosztjuk a jelentkezés folyamatát is. Csak röviden!

Mi az a „Változó világ, változó társadalom” Konferencia és kik jelentkezhetnek?

Ez egy az ELTE Pedagógia és Pszichológia karán található Szociálpszichológiai Tanszék által rendezett interdiszciplináris hallgatói konferencia, amelynek fő célja a hallgatók bevonása a tudományos életbe. Egy olyan terep biztosítása, ahol kipróbálhatják magukat, és ahol értékes tapasztalatokra tehetnek szert.

Az interdiszciplinaritás szemüvegén keresztül természetesen nem csupán pszichológiai témájú előadásokat várunk, hanem bármely tudományterületről érkező kutatást – legyen szó mikrobiológiáról, politológiáról vagy éppen irodalomtudományról.

A konferencia témája a „megváltozott világ”, célja pedig a napjainkban zajló társadalmi változásokra való reflektálás, és társadalmat érintő kérdések megvizsgálása BA- és MA-hallgatók kutatásain keresztül, az ország számos egyeteméről.

Milyen előadást hozhatok? Igazi kutatónak kell lennem?

Egyáltalán nem! A fontos a tudományos igényesség. Jelentkezz terepgyakorlatodon, szemináriumi dolgozatként vagy szakdolgozatnak induló kutatásoddal. Sőt, ha esetleg a szakdolgozati védésedet szeretnéd replikálni, akkor is tárt karokkal várnak – ezúttal nem három perced van, hogy bemutasd, min dolgoztál az elmúlt időszakban!

Posztkép a konferencia Facebook-eseményéről

Mit jelent az, hogy pontokat nyerek az előadással?

Mivel a konferencia oklevelet ad és megfelel az elvárásoknak, hivatalos konferenciaelőadásnak minősül minden, konferenciánkon bemutatott előadás. Ez azt jelenti, hogy bizonyos pályázatokon, például ösztöndíjaknál, mesterszakos felvételik esetében, illetve Erasmuson vagy kutatási pályázatokon kiemelkedő szakmai tevékenység vagy például kutatási és publikációs tevékenységek néven pontot ér egy-egy ilyen eseményen való teljesítés.

Milyen konkrét pályázatokhoz jó?

A már említett Erasmus Hallgatói Mobilitás pályázatához elfogadják. Ezen kívül pontot ér a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj (NFÖ) pályázata esetében is – amit, ha még nem ismered és aktív egyetemi életet élsz, nagyon ajánlok –, valamint az ifjú kutatók ötleteit támogató Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) elbírálásánál is.
Elfogadják bizonyos mesterképzésekre is: a teljesség igénye nélkül a Debreceni Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem bizonyos mesterképzésein is komoly pontokat szerezhet az, aki szemfülesen figyeli az ehhez hasonló konferencialehetőségeket.

Milyen tapasztalatnak jó?

Szakdolgozatvédés, kutatói pálya, asszertivitás, prezentációs készség, versenyszféra, bátorságpróba… csak pár hívószó, ami fejlődhet egy-egy ilyen alkalommal. Arról nem is beszélve, hogy jól mutat az önéletrajzodban.
Ezen felül pedig megoszthatod a kemény munkádat, a lelkesedésedet, az általad fontosnak tartott témákat is.

Posztkép a konferencia Facebook-eseményéről

Bővebb információért látogass el az esemény Facebook-oldalára, ha pedig kedvet kaptál a konferencián való előadáshoz, ezen a formon leadhatod az absztraktodat is március 14-ig. Ilyen egyszerű! Sok sikert!

Kiemelt kép: Az esemény Facebook-oldalának borítóképe

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]