Szabad csütörtök, szabad konferenciára menni – V. ABsolute Alkalmazott Bölcsészeti Konferencia

Csütörtökön, november 25-én, 8.00 és 20.00 között konferenciát szervez az ABsolute, alkalmazott bölcsészeti témakörben. Szívesen részesévé válnál a bölcsészettudományok alkalmazhatóságáról folyó párbeszédnek? Bővítenéd a listát a tudományterületek alkalmazhatóságainak megismerésével, javítva ezzel a bölcsészettudományok megítélését? Ezen a linken tudsz regisztrálni a konferenciára.

A bölcsészettudományok, illetve általánosságban a tudományok laikusok általi megítélése, értékelése a legtöbbször azon áll vagy bukik, hogy az adott tudományterület társadalmi hasznosságát, kutatási eredményeit mennyire tudják jól interpretálni a laikusok számára. Az ABsolute jelenlegi, ötödik konferenciájának is az az egyik kitűzött célja, hogy bemutassa a bölcsészettudományok alkalmazásának sokszínűségét.

Dr. Bóna Judit nyitóbeszéde után a konferencia hat szakmai szekcióra van osztva, melyeket interaktív kávészünetek választanak el, végül pedig kerekasztal-beszélgetés zárja, keretezi a programot. A témák között szerepel a cigány reprezentáció, a kollokációk az idegennyelv-oktatásban, fantasyregények, az újságírónők mai helyzete a hazai médiában vagy az Egyesült Államok közel-keleti külpolitikája a hidegháború éveiben. A programokról, szekciókról részletesen a következő linken olvashattok.

A konferencia regisztráció nélkül is követhető, de a biztosabb elérés érdekében érdemes a leírásban is látható linken előregisztrálni, továbbá a Netikettet és az Absztraktfüzetet pedig itt éritek el. A facebookos eseményben hamarosan a Teams-meeting linkje is elérhetővé válik. A konferenciához eredményes közös gondolkodást és jó szórakozást kívánok!

A kiemelt kép forrása: a konferencia Facebook-oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]