Egy nap ELTE-lét – Üdv az ELTE Feszten!

Mindig is szeretted volna, hogy megtapasztalják ismerőseid – különösen a pályaválasztás előtt álló középiskolások –, milyen is az általad hőn szeretett egyetem padjait koptatni? Ha a Neptunt, a zárthelyiket és a vizsgákat nem is próbálhatják ki egy nap alatt, október 8-án, pénteken 08:30 és 15:00 között egy napra ELTE-s hallgatókká vállhatnak az érdeklődők.

Ne lepődj meg, ha a délelőtt folyamán öt-tíz évvel lejjebb kerül az áltagéletkor a BTK-n: a Trefort kert ugyanis kilencedik éve nyújt helyszínt egyetemünk ELTE Feszt elnevezésű nyílt napjának. A hatalmas érdeklődés egy interaktív pályaválasztó rendezvénynek szól, ahol a már említett mintaórákon túl workshopok, ismeretterjesztő foglalkozások és egyéb, a karokhoz és az egyetemen folyó tudományos munkához kapcsolódó tevékenységek mellett forró tea és izgalmas beszélgetések várják a középiskolásokat és az eltévedt egyetemistákat. Ha az utóbbiak táborába tartozol, támogasd egyetemünk digitális törekvéseit egy „selfie-adománnyal”, és népszerűsítsd te is a programsorozatot az #eltefeszt hashtaggel: facebook.com/hashtag/eltefeszt

A főhírt a központi programmal itt találjátok, míg a karokra lebontott programokat alább részletezem, az ezen a linken összegyűjtött információk alapján.

Bölcsészettudományi Kar

Ami a programsorozat helyszínét illeti, hazai pályán játszik a BTK. Épületeit azonban nem sajátítja ki, rendezvényei házigazdához méltó szerénységgel húzódnak majd meg az A épületben. Szkíták, posztmodern hangjáték vagy éppen a festészet vége… az izgalmas előadások mellett egy igazán különleges kerekasztalnak is részese lehetsz Különleges nyelvek: befektetés a jövőbe címmel, az A épület 047-es termében, 13 és 14 óra között.

A kar programjai: elte.hu/content/bolcseszettudomanyi-kar-btk.t.24259

Állam- és Jogtudományi Kar

Ölni vagy ölelni? A provokáló kérdésfeltevéshez fűződő előadáson túl többek közt ismét egy rendkívül aktuális és érdekes kerekasztalt szervezeztek az érdeklődők számára a COVID-járvány jogi és társadalmi hatásairól 13.00-tól 13.45-ig, a Főépület 252-es termében.

A kar programjai: elte.hu/content/allam-es-jogtudomanyi-kar-ajk.t.24252

Természettudományi Kar 

Tudod, mi az a Z szak, és milyen hatással lehet ez a jövődre? Vagy meg tudnád válaszolni, miért szeretik az emberek a matematikát és hogyan alakulnak ki térképek a fejünkben? Ha nem, akkor a B épületben a helyed, ahol a Lágymányosi Campus egyik kara igyekszik megválaszolni ilyen jellegű kérdéseidet, a TTK-hoz illően, jó tudománykommunikációs képességgel (tudtad például, hogy már zsinórban másodszor nyernek ilyen jellegű versenyt?).

A kar programjai: elte.hu/content/termeszettudomanyi-kar-ttk.t.24256

Társadalomtudományi Kar

Már őszintén csalódott lennék, ha nem tartogatna semmi újdonságot és friss ötletet a TÁTK marketingje: idei szlogenjük, a #TÁTkarokkal az egyik leginvitálóbb kifejezés, amit valaha hallottam.

Természetesen ettől a színvonaltól a programjaik sem maradnak el, hadd emeljem ki a Tényleg trónok harca a politika? című előadást (Előadó: Szűcs Zoltán Gábor, Helyszín: Főépület 112-es terem, Időpont: 11.00–11.45), ami egy kifejezetten „out-of-the-box” szemlélettel dolgozza fel a fiatalok egy részét egyébként hidegen hagyó politikai témát. Emellett várhatók még előadások Twist Olivérről, a két Lottiról, szegregációról, optikai csalódásokról és titkokról.

A kar programjai: elte.hu/content/tarsadalomtudomanyi-kar-tatk.t.24257

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

Star Trek, autizmus és a hallgatói élet rejtelmei… mi szem-szájnak ingere! A BGGYK ismét kreatívan oldotta meg a rendezvénysorozatuk szervezését, amit mindenképpen érdemes honorálnunk a jelenlétünkkel.

A kar programjai: elte.hu/content/barczi-gusztav-gyogypedagogiai-kar-bggyk.t.24253

Informatikai Kar

Két, a felelősségteljes pályaválasztás szempontjából nagyon fontos előadással várja az érdeklődőket az IK. Az első Miért érdemes informatikusnak tanulni a startupok korában? címmel magáért, pontosabban a képzésért és a szakmáért beszél, míg a második az intézmény felől közelíti meg az informatikusképzést, Modern felsőoktatás: az ELTE IK nemzetközi oktatási együttműködései, a közös képzések bemutatása címmel.

A kar programjai: elte.hu/content/informatikai-kar-ik.t.24258

Tanító- és Óvóképző Kar

A kar leginkább a bejutási feltételekkel kapcsolatban szervezett infomrációgyűjtő programokat, és ami talán még ennél is különlegesebb, az a kari HÖK-elnök a nap végén tartott Kérdezz-felelek című programja – a nevéből kiindulva – egy őszinte beszélgetés várható az érdeklődők és a veterán egyetemista közt.

A kar programjai: elte.hu/content/tanito-es-ovokepzo-kar-tok.t.24260

Pedagógiai és Pszichológiai Kar

Áltudományok, egyenjogúság, rejtett hálózatok, mindennapi pszichopaták… A PPK a tőle megszokott módon az előadástémák széles repertoárjával csábítja az érdeklődőket hol a C, hol a D épületbe, ezért érdemes résen lenni a programhelyszíneket illetően. Ráadásul standukjnál saját kitűzőt is készíthetsz, mellé pedig egy forró teával melegedhetsz.

A kar programjai: elte.hu/content/pedagogiai-es-pszichologiai-kar-ppk.t.24254

Gazdaságtudományi Kar

Végül, de nem utolsó sorban alaposan felkészült első ELTE Feszt-jére a GTK is: túsztárgyalás, robotok, pénzszámolás és vállalatmenezsment egyaránt helyett kap az előadások kulcsszavai közt, összefoglaló mottója a Népszerű tárgyak, közkedvelt oktatók: bemutató előadások leendő hallgatóinknak, ami a felhozatal alapján igaznak is tűnik.

A kar programjai: elte.hu/content/gazdasagtudomanyi-kar-gtk.t.24255

Ha még ez sem győzött meg, hogy érdemes kilátogatni az ELTE Fesztre, hadd osszam meg veled hat év mélységéből az esemény egy régi promóvideóját: facebook.com/elte.megeri/videos/972930226078327

Igen, hozzád beszélünk!

A kiemelt kép forrása: elte.hu/eltefeszt

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]