Igazán innovatív a doktori kutatásod? Ez a pályázat neked szól!

A doktori képzés nemcsak alapkutatásoknak, de alkalmazott kutatásoknak is terepet nyújthat. Ha munkád ilyen területen zajlik, vagy éppen érdekelne, hogyan lehet az alapkutatásod átültetni a gyakorlatba (akár alkalmazott kutatásként, akár sokkal direktebben, a piaci, gazdasági, társadalmi színtéren), jelentkezz a tavaszi innovációs képzésre! Határidő: április 7.

Az ELTE Innovációs Központ pályázatot hirdet, ezúttal specifikusan doktoranduszok számára. A határidő szűkös, így ha az ELTE Online felületén találkoztok a felhívással először (mert még nem követitek az Innovációs Központ Facebook-oldalát), még éppen annyi időtök lehet, hogy összerakjatok egy jó pályázatot április 7. 23:59-ig.

Hogy miért is érdemes pályázni? A kezdeményezés keretén belül olyan fiatal kutatókat akar támogatni a Központ, akik tudományos kutatásaikat tekintve innovatívak, valamint azok gyakorlati felhasználhatóságán is dolgozni szeretnének. Mindezt komplex, innováció és tudásmenedzsment fókuszú oktatási és mentorprogram keretén belül szervezik meg a pályázattal támogatható max. 15 fő számára.

  • A képzés 94+30 órát jelent, amire 2021. április 21. – 2021. június 4. között kerül sor, online. A támogatottak elsajátíthatják annak a módszertanát és gondolkodásmódját, hogy alapkutatásaikat hogyan fejlesszék tovább alkalmazott kutatássá; valamint hogy hogyan hasznosíthatják piaci, gazdasági, társadalmi színtéren. A képzés elsődlegesen az ehhez szükséges innovációs, kutatásmenedzsment, projektszervezési, pályázati és szellemitulajdon-védelmi tárgyú alapismereteket nyújt. Az egyes órákat az ELTE kutatói, oktatói, munkatársai tartják majd.
  • Mindezt kiegészíti a személyre szabott mentorálás is, szintén ELTE-s mentorokkal; ennek időtartama összesen 30 óra, és 2021. május 25. és június 4. között kerül rá sor, online rendszerben.

A résztvevő vállalják azt is, hogy mentorált kutatási eredményeiket (a jógyakorlatok cseréje, illetve a kapcsolatépítés jegyében is) egy szakmai rendezvény keretében bemutatják, valamikor 2021 júniusában, szintén online módon.

Jó hír, hogy tématerületi megkötés nincsen: minden tudományterületről fogadnak pályázatokat. Pályázhat minden magyarországi és kárpát-medencei, fiatal (35. életévét be nem töltött) PhD hallgató. A pályázathoz szükséges anyagok:

  • Pályázati adatlap (a lenti linken található sablon szerint, word/pdf formátumú dokumentum);
  • kitöltött és aláírt Adatkezelési nyilatkozat (szintén sablon szerint, szkennelt pdf formátumú dokumentum);
  • az illetékes Tanulmányi Osztály által kiállított, hivatalos, pecséttel ellátott igazolás hatályos félévben érvényes képzési programról és az aktív hallgatói jogviszony fennállásáról;
  • és a legfontosabb: egy maximum 5 oldalas összefoglaló, amiben a hallgató a kutatási témájáról szólva elmondja, hogy mi motiválta a kutatást; miért innovatív/újszerű a kutatási eredménye; milyen problémára és hogyan nyújt megoldást ez az eredmény; valamint milyen tágabb, társadalmi hatással bír, és a gyakorlatban hogyan alkalmazható.

A pályázat sikerességéről majdhogynem rögtön, április 9-én tájékoztat a Központ. Az elbírálásnál a szakmai zsűri számára szűrő feltétel a kiemelkedő tudományos teljesítmény (persze innovációs szempontból), illetve az életkor (max. 35 év). A nyertes pályázókkal az ELTE jogviszonyt létesít, felnőttképzési szerződést köt, a jogviszony kezdete tervezetten 2021. április 20. napja.

Részletes felhívás és további információk: https://www.elte.hu/content/innovacios-palyazat-phd-hallgatoknak.t.23064

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]