Liftbeszédtréning: avagy útmutató a gyors hatáskeltés művészetéhez

Néhány éve az érdeklődésre való tekintettel rendszeresen tart liftbeszédtréningeket az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa. Ha te is megtanulnád, hogyan lehet két percben hatásosan előadni valamit (legyen az a kutatásod, egy innovatív ötleted a főnököd előtt, vagy éppen a kompetenciáid egy állásinterjún), itt a helyed az e félévi két alkalom valamelyikén!

Na de mi is az a liftbeszéd, avagy elevator speech? A rövid, hatásos szónoklat tökéletes laboratóriuma, a liftes utazás ihlette ezt a kommunikációs formát. Eredetileg az üzleti szférából indult ugyanis, ahol esetenként valóban csak egy liftezésnyi idő áll az ember rendelkezésére, hogy meggyőzze a leendő üzleti partnerét egy ötletről (vagy épp az alkalmazásáról). Az a képesség azonban, hogy az ember mindössze pár percben képes legyen a lényeget kiemelve, meggyőző módon előadni, természetesen nem csak az üzleti életben jön jól. Tudományos konferenciákon, az OTDK-dolgozatok prezentálása utáni vitaszakaszban (amire éppen mostanság lesz aktuális készülni) vagy éppen szakdolgozatvédéskor is lényeges tulajdonság lehet. Nem is beszélve szinte bármilyen munkakörről: egy jogásznak épp úgy kellhet, mint az orvos–beteg kommunikációban, esetleg egy mérnöknek a tervének prezentálásakor, vagy egy vállalkozónak a projekt bemutatásához. De a konkrét, szakmai előmenetelnél távolabb tekintve akár a magánéletben is hasznosíthatjuk a kurzuson szerzett tudást, hiszen a lényeglátás és a jó kommunikáció szinte minden emberi kapcsolatban, társas szituációban fontos alap.

Ha te is szívesen fejlesztenéd az előadói készségedet, csatlakozz Constantinovics Milán (ELTE BTK) kurzusához. Idén két időpont közül választhatsz:

  • március 25., csütörtök, 16-20:00;
  • március 30., kedd, 14-18:00.

A két alkalom tematikája megegyezik, tehát csak az egyiket kell teljesíteni. Mindkét nap egy elméleti alapozás után gyakorlati foglalkozássá alakul majd a négy-négy órás kurzus. A részvétel regisztrációköteles: 25-ére ezen a linken, 30-ára ezen a linken regisztrálhattok. A sikeres regisztrációról visszaigazoló e-mailt kaptok majd.

A képzések valóban tréningek, így természetesen korlátozott számban lehet rajtuk részt venni: jelentkezzetek mihamarabb!

Forrás: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]