Elsőéves bölcsészhallgatók figyelmébe: újra itt a Juvenália!

Az Eötvös József Collegium Magyar műhelye a nagy sikerű Határok és határátlépések konferencia után májusban az elsőéves bölcsészhallgatók számára is ismét konferenciát szervez. A már hagyománynak számító Juvenália 2021. május 7-én kerül megrendezésre – immáron nyolcadik alkalommal.

Az Eötvös József Collegium műhelyei mindig is törekedtek rá, hogy már az egyetemi éveik kezdetétől támogassák a fiatal kutatókat – többek között azáltal, hogy bevonják őket a tudományos világba, és platformot biztosítanak nekik kutatásaik bemutatására, megvitatására. A Collegium Magyar műhelye is éppen e célból tartja meg minden év tavaszán Juvenália című konferenciáját. Bár a rendezvény tavaly kivételesen elmaradt a hirtelen jött korlátozások és lezárások miatt, idén már a nyolcadik felvonásával folytatódik – ezúttal az online térben.

A Juvenália hagyományosan egy olyan esemény, melyen a résztvevők egy családias, támogató közegben, de mindemellett szakmai szemek előtt is prezentálhatják az első évben végzett kutatásaikat. A konferencia szervezői ezért idén is olyan elsőéves hallgatók jelentkezését várják, akik az irodalom- és kultúratudomány, illetve a nyelvtudomány területeihez kapcsolódó vizsgálataikat szeretnék bemutatni. Jelentkezni az ezen linken elérhető űrlap kitöltésével, valamint egy (szintén e felületre feltöltendő) az előadás tartalmát röviden összefoglaló, 2000-2500 leütés terjedelmű absztrakttal lehet. A jelentkezési határidő 2021. április 7. 23:59.

A konferencia 2021. május 7-én 9:00 és 15:00 óra között fog zajlani a Microsoft Teams felületén. Minden résztvevőnek 20 perc áll a rendelkezésére előadása megtartásához, melyet egy 10 perces vita követ majd. Az előadások írott változatának, tanulmányformájának szerkesztett és válogatott anyagából a Juvenália szervezői konferenciakötet megjelentetését is tervezik.

A VIII. Juvenália az előadással nem készülő lelkes érdeklődőket is várja – ők ezen a nézői űrlapon tudnak előzetesen regisztrálni.

A konferencia Facebook-eseménye itt érhető el.

További információkért az ejcjuvenalia2021@gmail.com levelezési címen kereshetitek a szervezőket.