Naptár az ELTE kari nyílt napjaihoz

Az ELTE online kari tájékoztatóinak jelentős részén 2021-ben is részt lehet venni. A nyílt napokat időrendben a Tanító-és Óvóképző Kar kezdi meg idén, és a különböző karokra való betekintésre egészen februárig lesz lehetőség.

Az ELTE idén is kari tájékoztatással várja a pályaválasztás előtt álló hallgatókat. A felvételizők az online rendezvényeken az induló képzésekről, a felvételi követelményekről és egyéb hasznos tudnivalókról tájékozódhatnak – illetve a kollégiumi és ösztöndíj-lehetőségekről, valamint a nemzetközi lehetőségekről is információkhoz juthatnak.

A Tanító- és Óvóképző Kar nyílt napja január 14-én, 16:00 órakor veszi kezdetét. A rendezvény során a csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus és a tanítói hivatásról is szó esik, a résztvevők pedig mélyebb ismereteket nyerhetnek az alapszakokról, az alkalmassági vizsgákról és a felvételi előírásokról. Az informális tájékoztatáson túl kedvcsináló kisfilmeket és tájékoztató anyagokat is megtekinthetnek az érdeklődők, valamint hallgatókkal és szakfelelősökkel is lehet majd beszélgetni. Az eseménnyel kapcsolatos további információk itt érhetőek el.

A Társadalomtudományi Kar január 18—22. közötti eseményein az érdeklődők megismerkedhetnek az ELTE TáTK oktatóival, szakvezetőivel és hallgatóival, továbbá lehetőség nyílik mintaórák megtekintésére is. A programok minden délután 15:30 és 17:00 között esedékesek. A részvétel regisztrációhoz kötött, a feliratkozás, illetve a részletes program megtekintése a TáTK honlapján lehetséges.

A Pedagógiai és Pszichológiai Kar alap- és mesterszakjait január 18—22. közötti online rendezvénysorozatok keretei között lehet megismerni. A résztvevők élő szóban és írásos formában is feltehetik kérdéseiket a Tanulmányi Hivatal munkatársainak, de a fókuszpont természetesen a sokszínű és informatív programokon van. Ezen tájékoztatók és mintaórák részletes beosztása itt tekinthető meg, a nyílt hét Facebook-eseménye pedig itt érhető el.

A Savaria Egyetemi Központ közel 70 féle képzésével január 20-án, 16:00 órától lehet bővebben megismerkedni, a nyílt nap előadásait a Savaria Egyetemi Központ YouTube-csatornáján is nyomon lehet követni, valamint megtekinthetők lesznek a szombathelyi kar Facebook-oldalán is.

Az Állam- és Jogtudományi Kar részletes programja bár még előkészületek alatt áll, a január 21—23. között megrendezett eseménysorozat elöljáróban mintaórákat, tájékoztató előadásokat és online interaktív programokat ígér. Az érdeklődőknek mindezeken túl egy felvételi chatszobában lesz lehetőségük feltenni kérdéseiket. A programokra az ELTEfeszt online közvetítéseivel és mintaóráival lehet hangolódni, ezek itt érhetőek el.

A Bölcsészettudományi Kar iránt érdeklődők egy kéthetes, január 25. és február 5. közötti kari tájékoztató során szerezhetik meg a legfontosabb ismereteket. Az olyan általános tudnivalókon túl, mint a felvételi rendszer és pontszámítás működése, a résztvevők megismerhetik az alapszakos és osztatlan tanári szakos képzésének rendszerét is. A programsorozat első hetén az érdeklődők mintaórák és tájékoztatók keretei között ismerkedhetnek meg a számukra érdekes szakokkal, a második héten pedig az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzatának közreműködésével létrehozott interaktív programokon lehet részt venni. (Bővebb információ)

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar január 28-án 14:30-tól 19:00-ig tart nyílt napon, amely során a résztvevők megismerhetik részletesebben a kar képzési kínálatát, a képzés struktúráját és annak szakirányait. A Zoom-on megtartott tájékoztató események részletes programja itt érhető el.

Az Informatikai Kar nyílt napja január 28-án, 15 órától esedékes. Az általános információkon túl (mint a választható képzések, az ipari együttműködő partnerek, a kutatások, az ösztöndíj-lehetőségek) sokszínű programokon vehetnek részt az érdeklődők. Szó esik többek között a kvantumszámítógépekről, az önvezető autókról, illetve a startup-építésről. Az események során a kar ipari partnerei is képviselik magukat. A részvétel regisztrációhoz kötött; a feliratkozás, valamint a részletes program megtekintése itt lehetséges.

A Természettudományi Kar felvételi kari tájékoztatója február 1–5. között kerül megrendezésre. A kari tájékoztató gerincét élő bejelentkezések, képzésismertetők, laborbejárások és mintaórák alkotják. A rendezvény során a résztvevők az ELTE Természettudományi Kar YouTube-csatornáján zajló stream alatti chatfelületen tehetik fel kérdéseiket. A nyílt hét minden napján a kar egy-egy tudományos intézete ismerteti alap- és mesterképzéseit, valamint az ELTE TTK Hallgatói Önkormányzata, a szakkollégiumok és a szakokhoz illeszkedő partnervállalatok is bemutatkoznak. A részletes program itt érhető el.

Kiemelt kép: ELTE

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]