Kisujjadban az applikációfejlesztés? Szívügyed a nyelvtudás? Itt az alkalom pályázni!

Az InfoPark Alapítvány az ELTE Origó Nyelvi Centrummal együtt pályázatot hirdet az ELTE és a BME oktatóinak, hallgatóinak telefonos applikáció fejlesztésére. A cél a Origó-nyelvvizsgákra való gyakorlás megkönnyítése és korszerűsítése. Határidő: 2018. augusztus 31.

Ahogy a pályázati felhívásból kiderül, az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum egyetért abban, hogy a nyelvoktatásnak szükséges reagálnia a modern informatikai-technikai újításokra. Emellett olyan nyelvtudást kell biztosítania a tanulók számára, ami nemcsak hatékony, de nemzetközi téren is megállja a helyét. Ez, ahogy írják, a tanulási és tanítási módszertan megújulásával valósítható meg, melyben hazai és nemzetközi szinten egyaránt szeretnének példát mutatni.

Éppen ezért hirdetett a két cég pályázatot az ELTE és a BME oktatóinak, hallgatóinak egy olyan mobiltelefonos applikáció kifejlesztésére, ami az államilag akkreditált Origo-nyelvvizsga típusfeladatainak gyakorlásában segíti a vizsgázókat. A tanulók ezzel bármikor, könnyen elérhető lehetőséget kapnak a felkészüléshez, így mélyíthetik tudásukat, és vizsga szabályainak megfelelően ellenőriztethetik azt. Az applikációt Android rendszerű okostelefonokra szánják a kiírók.

A bírálati szempontok közé tartozik a gyakorlási módszer hatékonysága, a specifikáció részletessége, a költséghatékonyság, a felhasználóbarát megvalósítás, illetve a megnevezés: az applikáció nevének összetettsége, és az, hogy mennyiben utal az Origó Nyelvi Centrum tevékenységére.

A pályázás feltétele, hogy a pályázó vagy ELTE-s, ill. BME-s oktató vagy diák; vagy olyan háromfős csapat, amelynek legalább egyik tagja az. A pályázatnak tartalmaznia kell:

  1. az alkalmazás működését minimum fél, maximum egy oldal terjedelemben bemutató szöveget;
  2. az egyes menüpontokhoz tartozó Wireframe design-t;
  3. Use-case diagramot;
  4. rendszertervet;
  5. valamint indoklással együtt prezentálniuk kell felhasználóbarát technológiákat.

A módszert legfeljebb öt A4-es oldalon (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret) kell bemutatni, vagy prezentáció formájában benyújtani.

Az első helyezett 200.000, a második 150.000, a harmadik pedig 100.000 Ft értékű informatikai eszközvásárlási utalványt nyer.

A pályázatot a titkarsag@itk.hu e-mail címre kell elküldeni 2018. augusztus 31-ig. A pályázati adatlap innen érhető el.

Eredményhirdetés szeptember 14-ig várható.

Kiemelt kép forrása: flickr.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]