Rekordszámú látogató az idei EFOTT-on!

Igazán odatettük magunkat az idei EFOTT-on: a 2018-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem által szervezett fesztivál látogatórekordot döntött, az eddigi legszínesebb és legerősebb fellépőgárdát hozta, a legváltozatosabb sportprogramokat kínálta, és – bár ez az égiek érdeme – végig ragyogó időben szórakozhattunk.

A múlt hét kedden startoló fesztiválra szombaton lépett be a százezredik látogató, vasárnapra pedig megdőlt a látogatórekord: idén összesen 115 117 ember vett részt az EFOTT-on (a tavalyin 111 000 fő bulizott). Már a -1. nap sejteni lehetett a hatalmas tömeget, hiszen a Lagúna kemping extra hamar megtelt, a tervekkel ellentétben a második kempinget is meg kellett nyitni még aznap – ezt még a sajtótájékoztatón közölte Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Nem meglepő, hogy ennyien voltunk, hiszen színes programlehetőség kínálkozott a fesztiválon: a forró napokon lehetőség nyílt strandolásra, a BEAC számos sportprogramot biztosított, az ELTE civil színpadán fellépett több, az egyetemünkhöz köthető izgalmas pályaívű személyiség, sőt, még nyereményjátékokon is részt vehettünk és kivetítőn izgulhattuk végig a VB-t.

Sajtótájékoztató a nulladik napon

Sajtótájékoztató a nulladik napon

Miben hozott újat az idei EFOTT? Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke a nulladik napon tartott sajtótájékoztatón elmondta, a fesztivál létszáma évről évre növekszik, a területet idén már Sukoró irányába is bővítették. Újdonság továbbá, hogy, csakúgy, mint a sajtótájékoztatón, négy nagyszínpados produkció esetén jeltolmács is segítette a produkciók élvezetét mindannyiunk számára.

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató a családbarát helyszín fontosságát hangsúlyozta: a gyermekmegőrző és a családi jegy mind-mind egy új generáció részvételét támogatta az idei EFOTT-on. Mi is feltűnően sok gyereket, sokszor egészen kicsiket láthattunk biztonságosan szórakozni, néha még a késői koncerteken is részt venni.

Az ELTE kancellárja, Dr. Scheuer Gyula kiemelte, megtisztelő szerep házigazdának lenni, sőt, bízik abban, hogy a fesztivál középiskolás látogatói közül minél többen választják az Eötvös Loránd Tudományegyetemet felsőoktatásai tanulmányaik színhelyéül.

Koszti András, Velence város polgármestere a térség és a fesztivál kapcsolatát emelte ki: mind a rendezvény, mint a tó környékének kedvező, hogy már 8-9 éve itt rendezik meg az EFOTT-ot, hiszen a fejlesztések egymásra is hatással vannak: ami jó a térségnek, kedvez a fesztiválnak, és fordítva.

Jól bejáratott helyszín a Velencei-tó környéke

Jól bejáratott helyszín a Velencei-tó környéke

Mit hoz a jövő? Az EFOTT évről évre más felsőoktatási intézmény által kerül megrendezésre, és, bár a jól bejáratott helyszíne immár évek óta Velence, eredetileg egy úgynevezett „vándorfesztivál” volt, az új helyszín lehetősége a jövőben nincs kizárva. Hogy a 2019-es évben melyik egyetem lesz az immár rendkívül sikeres, színes és sok látogatót vonzó fesztivál házigazdája, csak a jövő év elején derül ki biztosan, ahogyan az is, strandolhatunk-e továbbra is a Velencei-tóban az esti koncertek előtt.

Fotó: Poósz Patrik

Forrás: vg

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]