1968-as konferenciára hív a Filozófia Kollégium és a Budapesti Francia Intézet!

Idén van az 50. évfordulója a kultikus és történelmi 1968-os évnek. Számos konferenciával, programmal és előadással emlékezik meg a tudományos világ e meghatározó évről itthon és világszerte is. Ehhez kapcsolódóan nívós, angol nyelvű doktori konferenciát szervez az ELTE BTK Filozófiai Kollégiuma a Budapesti Francia Intézettel karöltve 1968 öröksége a filozófiában és a társadalomtudományokban (The Legacy of 1968 in Philosophy and the Human Sciences) címmel.

A konferencia fő célja, megvitatni és választ keresni arra, hogy az 1968-as évhez köthető tiltakozások, társadalmi mozgalmak és politikai események hogyan befolyásolták azt, ahogyan a mai ember gondolkozik a modern társadalomról, politikai válságokról, és társadalmi gyakorlatokról.

Természetesen a konferencia profilja a szervezőkhöz köthetően filozófiai és társadalomtudományi. Így kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy milyen hatással volt ezekre a tudományágakra 1968 szelleme, illetve, hogy milyen új elméleti és gyakorlati kérdések merültek fel 1968-al kapcsolatban a filozófia és társadalomtudományokban, továbbá kik a legfontosabb, és legmeghatározóbb képviselői 1968 örökségének e tudományterületeken.

Az esemény azonban interdiszciplináris és nyitott más tudományágak képviselői felé is, így várják minden bölcsész- és társadalomtudományok doktori képzésében részt vevő hallgató jelentkezését Magyarországról és Franciaországból egyaránt, legyen a hallgató akár a szociológia, történelem, esztétika, kommunikáció, kultúratudományok, társadalmi nemek tanulmányok, irodalomtudományok kutatója.

A konferenciára augusztus 5-ig lehet jelentkezni, az adtakam@gmail.com címre küldött levéllel, melyhez egy maximum 300 szavas absztrakt és rövid bemutatkozás csatolása szükséges.

A doktori konferencia időpontja 2018. október 4. csütörtök, az eseménynek Budapesti Francia Intézet épülete biztosítja a helyszínt. (1011 Budapest, Fő u. 17.)

Forrás: elte.hu, franciaintezet.hu

Kiemelt kép forrása: vajma.info

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]