V. Vályi András anyanyelv-pedagógiai konferencia

Az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet, a Szakmódszertani Központ, a Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyartanári Tagozat és a Szemere Gyula anyanyelv-pedagógiai kutatócsoport december 5-én „Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat 10 éve a kutatás és az anyanyelvi nevelés szolgálatában” címmel szervezi meg az V. Vályi András anyanyelv-pedagógiai konferenciát.

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Szakmódszertani Központ honlapján lehet.

A Magyar Nyelvtudományi társaság tanúsítványt állít ki az 5 órás pedagógus-továbbképzésen való részvételről, ha a pedagógusok igénylik. Ehhez a regisztráció során a „Megjegyzés” rovatba a következő adatokat szükséges megadni: név, születési név, születési hely és idő, anyja neve, a munkahely neve és címe, a pedagógusvégzettség megnevezése, ímélcím. A megnyitó előtti személyes regisztráció is feltétele a tanúsítvány kiállításának.

A plenáris előadások után a konferencián részvevők négy szekciót látogathatnak: Anyanyelvi nevelés az óvodában és az alsó tagozatban, Anyanyelvi nevelés a felső tagozatban, Anyanyelvi nevelés a középiskolában, IKT az anyanyelvi képzésben. A szekciókon kívül a szakmai műhely programjain is részt vehetnek a vendégek. Regisztrációkor a „Megjegyzés” rovatban fel kell tüntetni, hogy a plenáris előadások után melyik szekciót vagy műhelyt szeretnék látogatni, mert jelentkezéseket a termek befogadóképességének megfelelően és a jelentkezések sorrendjében igazolják vissza.

A konferencia részletes programja itt található.

A konferencia időpontja: 2017. december 5. (kedd) 14–19 h
A konferencia helyszíne: Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, 1088 Budapest, Múzeum körút 4–8.

Forrás: btk.elte.hu, metodika.btk.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]